Atakum Belediyesi, Samsun’da ilk kez belediyecilik alanında uygulamaya geçirdiği e-randevu sistemi ile yurttaşlara sıra beklemeden daha verimli ve kaliteli hizmet vermeye başladı.

Atakum Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü, yurttaşların belediye hizmetleri erişimine kolaylık sağlanması için hayata geçirdiği dijital uygulamalara bir yenisini daha ekledi. Kendi yazılımlarını üreterek önemli oranda kaynak tasarrufu da sağlayan Atakum Belediyesi’nde ilk olarak belediyenin yoğun birimlerinden olan Yapı Kontrol Müdürlüğü’nde hayata geçen e-randevu sistemiyle birlikte hem pandemi döneminde sıra oluşumunun engellenmesi hem de yurttaşa daha verimli ve kaliteli hizmet verilmesi amaçlandı. Samsun’da ilk defa Atakum Belediyesi’nde uygulanan "e-randevu" sistemi kısa süre içerisinde ise belediyenin diğer birimlerinde uygulanmaya başlanacak. 

HİZMET KALİTESİ ARTIYOR

Atakum Belediyesi’nin resmi internet sitesi www.atakum.bel.tr adresinde, e-belediyecilik işlemleri menüsünden "e-randevu" bölümüne ulaşılabiliyor. Kolaylıkla doldurulan forumun ardından, randevu alınabilecek saatler ekranından da belediyeye işlem yapmak üzere ziyaret edilmek istenen saat işaretleniyor. Onayın ardından ise SMS ve e-maille randevu saati bildiriliyor. İşlem yapılacak müdürlükte ise belediye personeli, randevu saatinde belediyeyi ziyaret eden yurttaşların işlem konusunu önceden bildiği için gerekli dosya hazırlıklarını gerçekleştiriyor. Sistem ile birlikte zaman ve iş gücü verimli kullanılırken, hizmetin kalitesinin de artması hedefleniyor.

Özellikle pandemi döneminde yoğun olan birimlerde kalabalık oluşumunu engelleyecek uygulama, kullanılmaya başlandı. Randevu alarak Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne gelen ziyaretçiler, yoğunluk yaşamadan ve sıra beklemeden kısa sürede işlemlerini gerçekleştirdi.