Atakum Belediyesi, hafta başından itibaren sürdürdüğü karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kent merkezindeki yol ve kaldırımlarda buzlanma riskine karşı tuzlama işlemi gerçekleştiren ekipler, kırsal mahallelerde kar kalınlığının 1 metreye kadar ulaştığı bölgelerde yol açma çalışması yapıyor.

Atakum Belediyesi, kent genelinde karla mücadele çalışmalarını 24 saat esasıyla 36 araç ve 150’den fazla personelle kent merkezinde ve kırsal mahallelerde sürdürüyor. 

BUZLANMAYA KARŞI YOĞUN ÖNLEM

Atakum Belediyesi ekipleri, gece saatlerinde özellikle eğimi yüksek yollarda ve trafiğin yoğun olduğu caddelerde hem özel solüsyonlarla hem de tuzla buzlanmaya karşı mücadele verdi. Hem yayaların yoğun olduğu kaldırımlardaki buzlanma riskine karşı hem de cuma namazı kılınacak cami çevrelerinde gün boyu tuzlama ve kar küreme çalışmaları devam etti. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri ise kar yağışıyla birlikte yiyecek bulma sıkıntısı çekebilecek sokak hayvanları için besleme çalışmalarını tekrarladı. Kentin uzak noktalarında sokak hayvanlarının yoğun olduğu bölgelere mama takviyesi yapan ekipler, parklarda bulunan kedi ve köpek evlerindeki mama ile su haznelerini de doldurarak sokak hayvanlarını besledi. 

KIRSALDA YOL AÇMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Atakum’un yüksek kesimlerindeki mahallelerde de yol açma çalışmalarına devam edildi. Özören ve Çamlıyazı mahalleleri başta olmak üzere Kocadağ mevkiinde kar kalınlığının 1 metreyi aştığı yollarda araç geçişinin güvenli olmasını sağlamak için mücadele veren ekipler, 24 saat esasıyla kar çalışmalarını sürdürdü.

Atakum Belediye Başkan Vekili Hasan İpek, Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Okan Saral, Başkan Danışmanı Muzaffer Yıldız ile Fen İşleri Müdürü Hüseyin Yasin Yıldırım Kocadağ’da gerçekleştirilen çalışmaları yakından takip etti.

Atakum’un yüksek kesimlerinde karla mücadelenin daha yoğun sürdüğünü ifade eden Atakum Belediye Başkan Vekili Hasan İpek, şunları söyledi:

“Kar yağışının başladığı ilk günden itibaren Atakum Belediyesi ekipleri olarak gece gündüz çalışmalarına devam ediyoruz. Bugün kar yağışı durdu. Bütün grup yollarını, özellikle köylerimize giden yolları açtık. Sadece üç köyümüzün yolunda çalışma devam ediyor, akşam saatlerinde de bu yollar açılacaktır. Şu anda Kocadağ’da 1 metreye yakın kar var. Kar yağışı devam etmezse sokak aralarını da açmayı sürdüreceğiz. Meteoroloji verilerine baktığımızda, sıfır ve eksi derecelerde sıcaklık görüyoruz. Buna bağlı olarak da buzlanma meydana gelebilir. Özellikle araçlarıyla dışarı çıkacak vatandaşlarımızın buzlanmaya çok dikkat etmeleri gerekiyor. Biz de buzlanmaya karşı mücadelemize yine devam edeceğiz. Aynı zamanda WhatsApp hattımızdan gelen bütün ihbarları değerlendiriyor, özellikle hasta ve hamile vatandaşlarımıza en kısa sürede yardıma koşuyoruz. Sağlık kuruluşlarına ulaştırıyoruz. Komşularımız, belediyemize 0552 963 02 06 numaralı WhatsApp hattından ulaşabilirler.”