Atakum Belediyesi, kentte bulunan ve konusu doğa, çevre, çocuk, yardımlaşma, hemşehri dayanışması, spor, sağlık ve kültür-sanat olan 150’nin üzerindeki kulüp, dernek ve federasyonu bir çatı altında toplayarak sivil toplum kuruluşları platformu kurdu. Platformun adı, "Atakum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu" oldu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Hatırlanacağı gibi 2019 Yerel Seçimleri sürecinde Atakum halkına verdiğim sözlerden biri de herkesin birbirine halini hatırını sorabileceği bir kent oluşturmaktı. Bunun için de özellikle son yıllarda bizleri ayrıştıran siyasi kalıpları kırmamız, komşuluk hukuku ile birlik ve dayanışma ruhunu ön plana çıkarmamız gerekiyordu. Kurmuş olduğumuz Atakum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’na yoğun katılımın olmasını, ben her şeyden önce işte bu sözümüzü yerine getirmiş olmamıza bağlıyorum” dedi.

"ÖRNEK YEREL YÖNETİM UYGULAMASI OLACAK"

Başkan Deveci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Atakum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Atakum’un tüm dinamiklerinin bir araya getirilerek şehir yaşamının sorunlarının tespit edilmesi, çözüm önerilerinin araştırılması ve başta belediyemize olmak üzere ilgili kurum ve yönetimlere duyurulması, Atakum ve şehir hayatının farklı yönlerden geliştirilmesi ve yükselmesi için çeşitli sosyokültürel çalışmaların başlatılması, Atakum’un bölgesel ve ülke kamuoyunda yükselen ve marka şehir imajının oluşturulması, marka şehir algısının sürekliliğinin sağlanması amacıyla kuruldu. Bu platform üzerinden Atakum’daki tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte üreteceğimiz projeler ve birlikte gerçekleştireceğimiz çalışmalar, ben inanıyorum ki yakında Türkiye genelinde örnek bir yerel yönetim uygulaması olarak gösterilecek ve ayakta alkışlanacaktır."

Atakum’da bulunan 150’nin üzerinde kulüp, dernek ve federasyonu bir araya getiren Atakum Sivil Toplum Platformu’nda, Atakum’da şubesi bulunmayan dernekler, sendikalar, meslek odaları ve kooperatifler de ilçede görev yapan ya da ikamet eden şube yöneticileri veya üyeleri vasıtası ile temsil edilebilecekler.