Atakum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentte oluşturulan yeni yerleşim alanlarının yanı sıra ulaşım zorluğu yaşanan kırsal bölgelerde de çalışmalarını sürdürüyor. 

Belediye’nin Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen projeler kapsamında 2022 yılında toplamda 473 bin metrekarelik alanda çalışma yapıldı. Ulaşım zorluğu yaşayan, kent merkezi ile bağlantısı sağlanamayan ve iki taşıtın karşılıklı yönlerde geçebilmelerinin mümkün olmadığı yollarda yapılan yol açma ve yol genişletme çalışmaları ise 32 bin metrekareyi aştı. 

Ekipler, yeni yolların yanı sıra mevcut yolların onarılması ve yeni yolların asfaltlanarak konforunun artırılması için de mesai yapıyor. Bu kapsamda yürütülen malzeme serme-sıkıştırma işlemi ise 95 bin 500 metrekarelik alanda tamamlandı. Kent genelinde sathi kaplama işlemiyle 200 bin metrekarelik alanda hizmet üreten ekipler, 54 bin metrekarelik alanda da asfalt yol yapımı ve yama onarım işi yaptı. Özellikle kent merkezindeki mahallelerde ve parklarda ağırlıklı olarak kullanılan parke çalışmaları da 91 bin metrekarelik  alana ulaştı.