Ataşehir Belediyesi, Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından tespit edilen ihtiyaç sahiplerine bir yandan aşevinde hazırlanan iftar yemekleri ulaştırılırken, diğer yandan temel ihtiyaç maddelerinden gıda oluşan kolilerinin dağıtımı yapılacak.

Ataşehir’de geleneksel hale gelen iftar çadırları, sokak iftarları ve Ramazan eğlenceleri, pandemi kısıtlamalarının devam etmesi nedeniyle bu yıl da yapılamıyor. 

Bu yılın da pandemi koşulları altında geçeceğine vurgu yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Ramazan ayında, bugüne kadar mahallelerimizde uzun iftar sofraları kurduk. 7’den 70’e tüm Ataşehir bir arada olduk, aşımızı paylaştık. Bir yıldan fazla bir süredir dünyamızı tehdit eden salgınla mücadele kapsamında, geçen yıl kuramadığımız iftar sofralarımızı bu yıl da maalesef kuramayacağız. Bu zor günleri Ataşehir’de yardımlaşma ve dayanışma gücümüzle atlatacağımıza inanıyorum. Başta kendiniz olmak üzere aileniz ve sevdikleriniz için lütfen önlemlerden taviz vermeyin. Maske ve mesafe kuralları bugün her zamankinden daha fazla önem taşıyor. Ramazan ayının ülkemize ve tüm İslam alemine sağlık, barış ve mutluluk getirmesini dilerim” dedi.

ATAŞEHİR'DEKİ FIRINLARDA PİDE DENETİMİ

Ataşehir Belediyesi, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü personelinden oluşturulan ekiplerle fırınlarda yaptığı  denetimleri artırdı.

Zabıta ekipleri, çalışanların maske ve eldivenlerini kontrol etti. Fırın sahiplerine ve vatandaşlara sosyal mesafe kurallarına uymaları gerektiğini hatırlatan ekipler, ekmek, pide gibi ürünlerin hijyen, etiket ve gramajlarını da kontrol etti.

Özellikle Ramazan ayı süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı riskin önlenmesi amacıyla fırınlardaki pide ve ekmek üretiminin iftardan 1 saat önce sonlandırılacağı belirtildi. Yapılan denetimlerde fırıncılarda iftar saatine kadar sadece satış yapılabileceği konusunda da bilgi verildi.