Covid- 19 pandemisi nedeniyle yaşanan "yeni normal”i, bunun sanata ve sanatçıya yansımasını konu alan "Yeniden" sergisi, Ataşehir'de kapılarını açtı. Geleceği ve görsel sanatın “Yeni Normal”i şekillendirmede hangi rolü oynayabileceğini tartışmaya açmayı hedefleyen sergi, sanatseverleri bekliyor.

Prof. Dr. Marcus Graf’ın küratörlüğünde hazırlanan “Yeniden” sergisi, 14 Nisan’a kadar açık kalacak. Pandemi nedeniyle sergi salonuna gitmek istemeyen sanatseverler de sergiyi internet üzerinden çevrimiçi olarak gezilebilecek.

“Yeniden İnsan”, “Yeniden Kent”, “Yeniden Doğa”, “Yeniden iletişim”, “Yeniden Toplum” ve “Yeniden Sanat” düşüncelerinin sanattaki karşılığının ipuçlarını veren sergide, Beyza Boynudelik, Emin Mete Erdoğan, Ferhat Özgür, Filiz Piyale Onat, Gizem Candan, Güler Güçlü, Gülgün Başarır, Hasan Deniz, Murat Germen, Mustafa Duymaz, Saliha Yılmaz, Seydi Murat Koç, Zafer Akşit’in eserleri sergileniyor.

Serginin açılışı Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Semih Sadık Kayhan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tolga Volkan Aslan, Yeditepe Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Marcus Graf, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Belediye Meclis Üyeleri, eser sahipleri ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta konuşan serginin küratörü Marcus Graf, “Bugün çok mutluyum çünkü pandemi dönemi sanatı ve kültürü ne kadar olumsuz etkilese bile, görüyoruz ki sanatçılar üretip paylaşmaya devam ediyor, sanat meraklıları da hala gelip onları görmek istiyor. Bu sebeple bu sergi sadece bir sergi değil, bir eylem, bir söylem. Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum, bize inandılar ve yaptıklarımızı paylaşıyorlar. Covid dönemi aynı zamanda daha fazla dijitalleşme getirdi, biz de buna ayak uydurarak sanal bir sergi turu hazırladık. Bu sanal sergi ile biz sanatseverlere gidiyoruz. Bu sergide hem çağdaş sanatın durumunu yansıtıyoruz hem de dünyaya eleştirel bir bakış açısıyla, bu dünyayla yeniden nasıl bir ilişki kurabiliriz diye tartışıyoruz” dedi.   

Sergide emeği geçenlere ve gelen sanatseverlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Semih Sadık Kayhan, şunları söyledi:

“Covid döneminin zorlukları ve sıkıntıları da gösterdi ki, bütün dünyanın kendisini yeniden gözden geçirmesi ve yeniden bir yapılanmaya gitmesi gerekiyor. Ataşehir Belediyesi de bu zor ortamda kültür ve sanat etkinliklerinin vatandaşlara ulaşabilmesi için, bir süreliğine ziyaretçilere kapattığı kültür merkezlerini stüdyoya çevirdi. Etkinliklerimizi dijital ortama taşıyarak herkesin evine girmeye çalıştık ve bunu sanatın bir dalında değil bütün dallarında yapmak istedik. Bu sergi ile de sanata yeni bir boyut kazandırılmasında ışık tutulacaktır diye düşünüyorum”. 

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tolga Volkan Aslan ise “Pandeminin başından bugüne faaliyetlerimizi etkilenmeden sürdürmek istedik. Faaliyetlerimizi bütünüyle dijital ortama taşıyarak; Youtube kanalı, sosyal medya hesapları, Radyo Ataşehir, Spotify üzerinden Ataşehirlilerle buluştuk. Bu sergide sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Çağdaş sanat temsilcilerinin eserlerinin sergilendiği resim sergisi, https://www.dreamreality.com.tr/3d-model/yeniden-again/fullscreen adresinden çevrimiçi olarak gezebilebiliyor.

CEMAL SÜREYYA SERGİ VE ETKİNLİK MERKEZİ YENİLENDİ

Covid -19 pandemisi sebebiyle geçici bir süre, kültür ve etkinlik merkezlerini vatandaşların kullanımına kapatan Ataşehir Belediyesi, Cemal Süreya Sergi ve Etkinlik Merkezi’ni yenilenmiş haliyle “Yeniden” sergisi ile birlikte hizmete açtı.

Merkez yenilenmiş haliyle Ataşehir’deki önemli organizasyonlara, sergilere, tiyatro oyunlarına, konserlere, seminer, söyleşi ve çeşitli sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak.