ÖZGÜR DEDEOLUK

Aydın’ın Karacasu ilçesinde bir besi çiftliğinin saman deposunda gece yarısı yangın çıktı, 130 ton arpa hasılı ve saman kullanılamaz hale geldi. İl genelinde 10 gün içinde üçüncü kez çıkan saman yangınlarının yanlış istiflemeden de kaynaklanmış olabileceği belirtildi.

Yangın, Esençay Mahallesi’nde bulunan bir hayvan çiftliğinde meydana geldi. Çiftlikte yaşayan aile üyelerinin dumanları fark edip itfaiyeye haber vermesinin ardından olay yerine gelen ekipler, yangını yaklaşık yedi saatlik çalışma sonucu kontrol altına alabildi. 200’e yakın besi ve damızlık hayvanın bulunduğu çiftliğin 750 metrekarelik saman deposunda meydana gelen yangında 500’er kiloluk 180 balya arpa hasılı, 500’er kiloluk 75 balya saman, 25’er kiloluk 200 paket yonca zarar gördü. İlk belirlemelere göre toplamda 150 bin liralık maddi zararın oluştuğu bilgisi verildi.

“GAZ BİRİKMESİ”

Olayı anlatan Fatih Şenler, “Ben 51 yaşındayım. Böyle bir şey görmedim. Kendi kendine tutuştu. Havadan mıdır nedir bilmiyoruz. 22 gün önce istiflemiştik. Bugün hava almaları için yerlerini değiştirecektik, ama olmadı. Çok üzgünüz” dedi.

Yangının balyaların hava alamayarak gaz birikmesi ve arpa hasılları ve samanların kendi kendine tutuşması sonucu meydana geldiği tahmin ediliyor. Aydın’da daha önce de Kuyucak ilçesinde iki çiftlikte de saman balyaları yanmıştı. Buradaki yangınların da samanların kendiliğinden tutuşması sonucu çıktığı ifade edilmişti.