Aydın Büyükşehir Belediyesi, kentin altyapı ağını yenilemek ve güçlendirmek için yatırımlarını sürdürüyor. ASKİ ekipleri, bu kapsamda içme suyu, içme suyu kaynak çalışması, yağmur suyu, tarımsal sulama ve kanalizasyon hattı yapım işlerini planlı şekilde hayata geçiriyor.

Son yıllarda iklim değişikliğinin etkileri kendini hissettirirken; ASKİ, vatandaşların özellikle içme suyu konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı. ASKİ, içme suyunun bağ, bahçe ve tarla sulamasında kullanılmaması için de uyarıda bulundu.

İÇME SUYU HATLARI YENİLENİYOR, YENİ KAYNAKLAR OLUŞTURULUYOR

ASKİ ekipleri, farklı noktalarda eş zamanlı olarak içme suyu hattı ve kaynak drenaj çalışması gerçekleştiriyor. Köşk’ün Kıran mahallesinde içme suyu kaynak drenaj çalışması sürdürülürken; Didim’in Hisar, Köşk’ün Akçaköy ve Çine’nin Kahraman mahallelerinde de içme suyu hattı yapım çalışmalarına devam ediliyor. 

YENİ HATLAR, GÜÇLÜ ALTYAPI

Kentin yağmur suyu altyapı ağını da genişleten ASKİ, Efeler’in Kuloğulları ve Gödrenli mahallelerinde yağmur suyu hattı yapım ve yenileme işlemlerinedevam ediyor. 

ASKİ'nin yakın zamanda önce Germencik’in Mursallı Mahallesi’nde temellerin attığı altyapı projesi ile binlerce metrelik içme suyu ve kanalizasyon hattı inşa edilirken, yenilenecek bağlantılar ile evlere su ulaştırılacak.