CEM PARLAK

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Covid Birimi'nde sorumlu hemşire olarak görev yapan Ayfer Kölük'ün ‘10 parmağında 10 marifet’ var. Ayfer hemşire bir yandan hayat kurtarmaya devam ederken, hem dağcılık yapıyor, hem de birden fazla sanat dalıyla uğraşıyor.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hemşirelik Bölümü'nden 1995 yılında mezun olan Ayfer Kölük, hastanedeki görevinin yanı sıra deprem ve benzeri afetlerde görevlendirilen Sağlık Bakanlığı bünyesinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) gönüllüsü olarak görev yapıyor.

DİZİLERDE ROL ALIYOR

Birçok alanda da kendini geliştiren ve Malatya'da çekilen birçok film ve dizide de oyunculuk yaptığını belirten Kölük, marifetlerini şöyle özetledi:

“Yaklaşık üç senedir tiyatro ile uğraşıyorum. Aynı zamanda dizi ve sinemada rol alıyorum. En son Kanal D Dijital platformda yayınlanan Girift dizisinde rol aldım. Müzikle, resimle uğraşıyorum. Malatya'da, Ekstrem Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği'nde yönetim kurulu üyesiyim. Biz Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte ortaklaşa projeler yaparak gençlerimize farkındalık etkinlikleri oluşturuyoruz. Ayrıca merkezi İstanbul'da bulunan Hayata Bağış Derneği'nin Malatya Temsilcisiyim. Onunla da Sağlık Bakanlığı ile birlikte ortaklaşa projelerle organ bağışı konusunda yine farkındalık projeleri yapıyoruz."

“HAYAT KURTARMAK ÇOK FARKLI BİR ŞEY”

UMKE gönüllüsü olarak Afrin'de, Cerablus'ta, Kilis'te, Şırnak'ta, sınır ve sınır ötesi harekâtlarda polis ve askerle birlikte görev yaptığını anlatan Kölük, “Onlara her türlü desteği verdik. Ayrıca deprem bölgelerinde görev yaptık. Mesleğimiz gerçekten çok zor. Hayat kurtarmak inanılmaz güzel bir şey. Hayat kurtardığınız zaman yaşadığınız heyecanın benzerini aslında sahnede de yaşıyorsunuz. Alkışı almak bambaşka. Kendinizi dünyanın merkezindeymişsiniz gibi hissediyorsunuz. Gerçekten çok özel bir şey" diye konuştu.