Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve İlçe Emniyet Müdürü Zeynep Erdoğan’ın iş birliğiyle, ilk kurulduğunda 110 kamera ve bir izleme odasını kapsayan mobese sistemi, ilçenin tamamında kullanılmaya başlandı. 

İlçe halkının can ve mal güvenliği için yaşama geçirilen Kent Güvenlik Yönetim Sistemi, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Balçova’nın tamamında kullanılmaya başlandı. Kurulan yaklaşık 700 kameralık sistem ile okullardan parklara, ana caddelerden orman alanlarına kadar gözetleme yapılabiliyor. Projenin temelini oluşturan fiber optik kablo ağıyla ise Balçova ve Narlıdere İlçe Emniyet Müdürlükleri Genel Bilgi Toplama ve Plaka Tanıma Sistemi’ne sorunsuz erişebiliyor.

Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, sistemin daha etkin kullanımı için gerekli malzemeleri teslim eden Başkan Çalkaya, projeye ilişkin, şunları söyledi: 

“Halkımızın can ve mal güvenliği hem polis teşkilatımız hem de bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızın güvenliği için birlikte hareket ederek ilçemizin daha yaşanabilir ve daha güvenli olması için çalışıyoruz. Bu anlamda bugün iki adet televizyon ve iki tablet desteği verdik. Bunun yanında eskiyen kameraları sürekli yeniliyor ve fiber optik sistemdeki arızaları sürekli tamir ettiriyoruz.”  

Sistemi ve ekiplerin olaylara müdahale yöntemlerini Başkan Çalkaya’ya anlatan İlçe Emniyet Müdürü Erdoğan ise “Çağımız teknoloji çağı. Emniyet teşkilatımız da bu teknolojiyi en iyi kullanan kurumların başında geliyor. Türk polisi bu konuda dünyadaki bir çok ülkenin polisinden daha başarılı ve olaylara müdahale etme ve çözme tekniği açısından ileri bir seviyede. Bu konuda bizi yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen Sayın Balçova Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.