SEFER TALAY

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde kaplıca yapılacağı belirtilen bir otel inşaatından ön rezervasyonla satın aldıkları devre mülkler kendilerine teslim edilmeyen vatandaşlar, seslerini duyurmak için bir araya geldi. Tesise ait kafeteryada buluşan mağdurlar, otelin sahibi Abdullah Varlı ve Zafer Varlı kardeşlerin kendileri ile muhatap olmamasına tepki gösterdi ve mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Gömeç’in Karaağaç Mahallesi’nde, henüz inşaat halindeyken “Torununuzun torununa miras kalacak” sloganıyla reklam kampanyası başlatılarak ülke genelinde yaklaşık 2 bin 700 kişiye devre mülk satışı yapılan termal otel, aradan 10 yıl geçmesine rağmen hizmete girmedi. Mağdurlara da ödedikleri paraların iade edilmediği öne sürüldü.

Sosyal medyada kurdukları “Yaşam Termal Tatil Köyü Mağdurları” hesaplarla seslerini duyurmaya çalışan mağdurlar, dün Gemi Yatağı Koyu’ndaki Yaşam Termal Kafe’de bir araya geldi. Kafede toplanan mağdurlar, toplantıya Varlı kardeşlerin gelmemesine tepki gösterdi. Tesisin faaliyete geçirilmesi için iki güçlü firmanın ortak olduğunu anlatan Kazdağları Yatırım AŞ’nin sahibi Murat Ceylan, mağdurları bilgilendirirken tesisin gelecek mayıs ayında hizmete gireceğini söyledi.

“BEŞER ŞAŞAR. HATA DA YAPMIŞ OLABİLİRSİNİZ. AMA NİYE GELMİYORSUNUZ”

Bilgilendirme toplantısına ellerinde pankartlarla katılan mağdurlar ile Murat Ceylan arasında tartışmalar yaşandı. Varlı kardeşlerin toplantıya gelmemesine tepki gösteren Naci Kerman, şunları söyledi:

“Yani siz, buraya yaz boyu her gün gelip de burada çayınızı, kahvenizi içen insanlar, bugün niye gelmediniz? Bakın, gelseydiniz, bizim için hiçbir şey konuşmasanız bile en azından ‘bizi muhatap aldılar’ derdik. Yani beşer şaşar. Hata da yapmış olabilirsiniz. Ama niye gelmiyorsunuz?” 

“10 YIL ÖNCE ANNEM İÇİN ALDIM”

Şeker Naz Erdoğan da “Ben, burasını 10 yıl önce annem için aldım. Burası benim evliliğime de mani oldu. Orayı geçiyorum. Mağduriyetimizi her sene mutlak gidereceklerini söylediler. Bu yapılmadı. Bunun akabinde insanlardan ölenler oldu. Halen bizi muhatap alıp karşımıza gelip de bir şey söylemiyorlar. Biz, bugün buradayız, bu kafeden gitmeyeceğiz akşama kadar. Varmak ya da Yaşam Termal’in sahipleri olan kişiler, Abdullah Bey ve Zafer Bey buraya gelmediği sürece biz burada sadece pasif eylem planlıyoruz. Yani amacımız bu. Ne zarar vermek istiyoruz ne bir şey yapmak istiyoruz. Sadece Varmak kardeşlerin buraya gelip bizden özür dilemelerini bekliyoruz” dedi.

“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE MAYIS AYINDA AÇACAĞIZ”

Mağdurları bilgilendiren Kazdağları Yatırım AŞ’nin sahibi Murat Ceylan ise “Burada mağdur edilmiş yaklaşık 2 bin 700 insan var. Bunu gördüm, dayanamadım. Bu oteli kamuya kazandırabilir miyiz diye günlerce düşündük. Ve elimizden geldiğince, imkanlar dahilinde otelin hacizdeki mallarını yerine koyduk. Mayıs ayında da diğer yatırımcı grubun imkanları ile birlikte oteli açmak için gece gündüz çalışıyoruz. Yatırımcı grubun da tek vaadi; hiçbir mağdur, hiçbir mudi mağdur edilmeyecek. Herkes haklarını sözleşmelide olsa alacak. Bu konuda zaten karşıdaki firma çok sözüne güvenilir bir firma, ünlü bir firma. Ben, kimsenin mağdur edilmeyeceğinden eminim. Elimizden geldiğince mayıs ayında açacağız. Ben, bu kadar insanın hakkını yemem ve yedirmem de” diye konuştu.