TACETTİN DURMUŞ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Kars İl Başkanlığı binasını hizmete açmasının ardından basın toplantısı düzenledi. Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa teklifi için, "Baştan karşı çıkmak doğru değil. Bu anayasa çalışmalarını baştan baltalamaktır" dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Destici, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerinde durdukları yeni anayasa maddeleri konusunda ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine şöyle konuştu:

"BAŞTAN KARŞI ÇIKMAK DOĞRU DEĞİL"

"Sayın Cumhurbaşkanı bundan 3-5 ay önce bu konuda bir çağrı yaptı. Biz bu çağrıyı olumlu ve samimi bulduğumuzu ve desteklediğimizi ifade ettik. Aynı şeyi MHP de yaptı. Fakat CHP, İYİ Parti ve onlarla birlikte hareket eden siyasi partiler bunu samimi görmediklerini söylediler. Biz heyetimizle birlikte CHP, İYİ Parti ve diğer partileri ziyaret ettik. Dedim ki ‘Siz samimi görmediğinizi söylüyorsunuz. Ama bir çağrı var ve bu çağrı devletin en üst noktasından yapılıyor. Daha ortada teklif, çalışma görmemişsiniz, bir şey ortaya koymamışsınız.’ Baştan karşı çıkmak doğru değil. Bu anayasa çalışmalarını baştan baltalamaktır. Tüm partiler tekliflerini ortaya koyar. Daha önce bu Meclis’te yapıldı. 60 madde üzerinde anlaşıldı. Hazır üzerinde anlaşılmış bir 60 madde var. Eksik veya fazla olacaksa bunun üzerinde de çalışmalar yapılabilir. Anlaşılabilen maddeler Meclis’e götürülür, geçirilir halka götürülür ve mutlaka milletin onay vermesi lazım. Yani Meclis’ten geçse bile milletin onayını alması lazım. Anlaşılmayan maddeler de topluma ayrı ayrı sunulur. Toplum da hangisini kabul ederse o maddeler ilave edilir. Bu kadar basit. Yani buna niye yanaşmıyorlar, bunu anlayabilmiş değilim. Bana göre şundan korkuyorlar. Ortaya koyacakları anayasa teklifi milletin kabul edeceği bir anayasa teklifi olmayacaktır. Bundan korkuyorlar."