Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü SMART Fikir Atölyesi ve Gençlik Merkezi’nde gençlerle bir araya gelerek girişimcilik, deneyim, inovasyon, ortak çalışma ve gençlerin projeleri hakkında konuştu. Gençlerin, fikirlerini ve projelerini dinleyen Başkan Çalık, "Bu topraklar yeni yeni bilim insanları, yeni Aziz Sancarlar çıkaracaktır. Türkiye’nin geleceğinin çok daha aydınlık olduğunu hepinizin gözlerinizde görüyorum. Sizlerin yaratıcı fikirleri ile bu kenti dönüştürmek istiyoruz" dedi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü SMART Fikir Atölyesi ve Gençlik Merkezi’nde gençlerle bir araya geldi. Beylikdüzü Belediyesi’nin projelerini anlatıp, gençlerin kendilerinden beklentilerini ve fikirlerini dinleyen Başkan Çalık, en büyük arzularının Beylikdüzü’nü gençler için fikirlerini, projelerini en iyi şekilde ifade edebilecekleri bilim ve sanatın konuşulduğu bir kent haline getirmek olduğundan söz etti. Öenmli olanan mimari bir yapıyı kente kazandırmak ya da bir bina inşa etmek olmadığını vurgulayan Çalık, "Burada asıl mesele o binanın içerisini bilgiyle aydınlatabilmektir. Bu topraklar yeni yeni bilim insanları, yeni Aziz Sancarlar çıkaracaktır. Türkiye’nin geleceğinin çok daha aydınlık olduğunu hepinizin gözlerinde görüyorum. Biz sizlerin fikirlerine her zaman sahip çıkar ve destek veririz. Yeter ki gençler fikir üretsinler. Sizlerin yaratıcı fikirleri ile bu kenti dönüştürmek istiyoruz" dedi.

"YARATICI FİKİRLERİN BURADA KİMLİK BULMASINI İSTİYORUM"

Beylikdüzü’nün dışında birçok farklı bölgeden gelen genç girişimciler, sohbet havasında gerçekleşen buluşmada insanların hayatlarına dokunacak ve yaşamlarına kolaylık katabilecek birbirinden değerli projelerini anlattı. Gençlere teşekkürlerini ileten Başkan Çalık, şunları söyledi:

"Gençlerle bir arada olmak benim için çok özel bir duygu ve bu merkeze çok önem veriyorum. Beylikdüzü'nün o yaratıcı fikirlerinin burada kimlik bulmasını, şekillenmesini istiyorum. Smart fikir Merkezi’nin temelinde Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi var. Ben istedim ki Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi binasını açmadan önce fikirleri burada geliştirelim gençlerimizle birlikte, gençlerimizin fikirleri ile birlikte büyütelim. Önümüzdeki yıl bitmeden Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi’ni bitirme hedefi koyduk. Orası da sizler için hizmet verecek. Aynı şekilde Beylikdüzü Belediyesi olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi ile TEKMER ve TEKNOPARK projeleri için protokol imzaladık. Tüm projeler sizler için olacak bizler burada kalıcı değiliz."