AHMET ÜNSAL

Manisa’da öğretmenleri Nazlı Aydın Çıplak öncülüğünde “Biz Çikolata Yemesek de Olur, Yeter ki Siz Yürüyün” sloganı ile yola çıkan ilkokul öğrencileri, yaptıkları tasarrufla 16 engelli bireye tekerlekli sandalye aldı.

Yunusemre ilçesindeki Cemal Ergün İlkokulu 4-D sınıfı öğrencileri, engeli olduğu için eğitimin evde sürdüren sınıf arkadaşları Haktan Demirpolat’tan esinlenerek, bu konuda farkındalık oluşturmak için kampanya başlattı. Geçen yıl şubat ayından itibaren öğrenciler cep harçlıklarından velileri de mutfak masraflarından artırarak oluşturulan kumbarada para biriktirdi. Toplanan para ile 16 tekerlekli sandali alındı ve ihtiyacı olanlara okul bahçesinde törenle teslim edildi.

Öğretmen Nazlı Aydın Çıplak, “Kampanyayı öğrencilerden duyan duyarlı vatandaşlar da destek vererek kumbaraya para bağışında bulundu. Bir de bizim 1. sınıf tan bu yana yaptığımız sağlıklı beslenmek, abur cuburdan uzak durmak için bir projemiz daha vardı. O yüzden de kumbaramızın üzerine ‘Biz çikolata yemesek de olur, yeter ki siz yürüyün’ yazarak sloganımızı oluşturduk. Öğrencilerim, velileri ve projeye desteklerini esirgemeyen 104 kişilik dev ailemizle mutlu sona ulaşmış olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. 

Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Yasemin Yıldız ise projeyi hayata geçirerek birçok engelli sevindiren öğrenciler adına öğretmen Nazlı Aydın Çıplak’a teşekkür plaketi verdi. 

Tekerlekli sandalyelerin teslim törenine Yunusemre İlçe Müdürü Yıldıray Demirtaş, Cemal Ergün İlkokulu Müdürü Abdurrahman Şam, Müdür yardımcısı Mehmet Ali Yamantürk, Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Yasemin Yıldız ile veliler katıldı.