Cevat Şakir Kabaağaçlı, 131. doğum yıl dönümünde Bodrum'da, çeşitli etkinliklerle anılacak. Bodrum Belediyesi tarafından 15-16 Nisan günlerinde düzenlenecek etkinlikler pandemi tedbirleri kapsamında gerçekleştirilecek. Bodrum Belediyesi, 15 Nisan'da düzenleyeceği basın açıklaması ile Kabaağaçlı’nın, ölümünün 50. yılında UNESCO tarafından anılması için yapacağı başvuruya ilişkin ayrıntıları paylaşacak.

Kabaağaçlı'yı anma etkinlikleri, 15 Nisan günü Bodrum Deniz Müzesi'nde, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, emekli diplomat ve çevreci Metin Erdoğan ile az sayıda davetlinin yer alacağı basın duyurusuyla başlayacak. Basın açıklamasında, Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın 2023 yılında, ölümünün 50. yılında, UNESCO tarafından anılması için Bodrum Belediyesi tarafından yapılacak başvuruyla ilgili kamuoyu bilgilendirilecek. Ayrıca, başvuru ile ilgili olarak Odalar ve STK’ların başvuruyu destekleme amaçlı referans mektubu imza töreni gerçekleşecek.

Basın duyurusunun ardından saat 15.30'da Kumbahçe Mahallesi Azmakbaşı Mevkii'nde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Esra Sağlık tarafından yapılan Cevat Şakir Kabaağaçlı heykelinin açılışı gerçekleştirilecek.

Halikarnas Balıkçısı'nın doğum günü etkinlikleri yine aynı gün saat 17.00'de Bodrum Deniz Müzesi'nde düzenlenecek sergi ile devam edecek. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi ve Bayrak Müzesi Müdürü Ömer Durmaz’ın "Bab-ı Ali Ressamı Cevat Şakir" sergisinin açılışı yapılacak. 

Bodrum'un Balkçısı, Cevat Şakir için 16 Nisan günü de bir dizi etkinlik düzenlenecek.

16 Nisan Cuma saat 13.00'de, Bodrum Belediyesi tarafından yapılan Yokuşbaşı Mevkii'ndeki  "Halikarnas Balıkçısı Seyir Terası" açılışı gerçekleştirilecek.

Saatler 15:00'i gösterdiğinde de Bodrum Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nden belediye Yotube ve Facebook hesaplarından canlı yayınlanacak, söyleşi, şiir ve müzik dinletisinden oluşacak bir program düzenlenecek. Gani Müjde'nin moderatörlüğünü üstleneceği "Halikarnas Balıkçısı" söyleşisinin konukları, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ömer Durmaz, Ataol Behramoğlu, Hatice Yücel ve Hatice Orman olacak. Söyleşi programının hemen ardından saat 17.00'de ise Şair Ataol Behramoğlu ve müzisyen Haluk Çetin, şiir ve müzik dinletileriyle izleyicilerin karşısında olacak.