Bodrum Belediyesi tarafından her yıl ilçede yaşayan uluslararası topluluğa yönelik olarak düzenlenen Yılbaşı Kokteyli, bu yıl da Trafo Kafe’de yapıldı. 

Belediye’nin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Uluslararası İlişkiler Bürosu ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Bodrum Belediye A.Ş. Trafo Kafe’de düzenlenen etkinliğe, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Almanya Federal Cumhuriyeti Muğla Fahri Konsolosu Av. Gülay Kaman Kaplan, Belediye Meclis üyeleri ve Bodrum Ukraynalılar Derneği ve kentte yerleşik birçok ülkenin yurttaşı katılım gösterdi.

Noel’in kutlandığı gecede, Bodrum Ukraynalılar Derneği üyelerinden oluşan grup sahne alırken, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da uluslararası topluluğa İngilizce olarak seslendi. Başkan Aras konuşmasına 2023’te umut, barış, dostluk, kardeşlik çağrısı ile davetlilerin yeni yılını kutlayarak başladı. Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ sözlerine vurgu yapan Aras, şunları söyledi:

“Yılbaşı süslemeleri kadar ışıl ışıl gözüktüğünüz bu akşamda, sizleri geleneğimiz haline gelmiş partimizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bodrum’un geleni sevgiyle kucaklayan bir dünya kenti olması, yürüdüğümüz yollarda izlerini bundan 3 bin 500 yıl önce bırakmaya başlayan uygarlıklarla başlar. Bir gün bile aksatmadığımız ortak yaşam kültürümüz, çeşitliliğe ve inançlara saygımızla ve el birliğiyle korumayı sürdüreceğimiz bir emanettir. Yeni yıl tüm canlarımıza, ailelerimize ve evlerimize bolluk, bereket, sağlık ve huzur getirsin. Yüzünüzden mutluluk, kalbinizden Bodrum sevgisi eksik olmasın. Size hoşgörüsü ve ileri dünya görüşüyle her milletten insana ışık olan Atamız Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüyle iyi seneler diliyorum, ‘Yurtta barış, dünyada barış!’

Aras konuşmasının ardından davetlilerle birlikte yılbaşı pastasını kesti. Noel ağacı ve ışıklandırmalarla süslenen kafede kokteyl ile başlayan yeni yıl kutlaması, DJ performansı ile devam etti.