“Mazı Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi” için harekete geçen Bodrum Belediyesi, Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği ile iş birliği protokolü imzaladı.

Bodrum Belediye Başkanlığı’nın destekleri ve Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği (UKDD) ile birlikte Bodrum ilçesine bağlı Mazı Mahallesi’nde yapılması planlan Mazı Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi’nin hazırlıkları başladı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği yönetim kurulu adına Avukat Figen Özbek arasında geçen günlerde iş birliği protokolü imzalandı. İş birliği, Mazı Mahallesi’nde açılacak Bodrum Belediyesi Mazı Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi’nde kadınların aile ekonomisine katkı sağlamasını, üretilen yöresel ürünler ile kadın emeğinin değerlendirilmesini hedefliyor. Protokolün ardından, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, UKDD İstanbul Şubesi Başkanı Şima Sunder, Dernek Avukatı Figen Özbek, Lions Kulübü üyeleri, Belediye Etüt Proje Müdürü Özgür Şahin ile ilgili birim personeli ve kadın üreticiler Mazı’da bir araya geldi.

Güçlü kadın, güçlü toplum kurmak istediklerini belirten UKDD İstanbul Şube Başkanı Şima Sunder, Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile birlikte modern bir üretim merkezi yapma kararı aldıklarını söyleyerek, “Yangın afetinden sonra bir araya gelen STK’lar, Rotary Kulübü ve Lions Kulübü, Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk) ve uluslararası kuruluşların içinde olduğu birçok katılımcı var. Belediyemiz bize Mazı’da bir yer gösterdi. Şu anda tescil edildi. Protokolümüz imzalandı. Belediye, alanı düzenlemeye başlayacak. Düzenlendikten sonra orada eğitim ve üretim merkezi yapacağız” dedi.

Genç kızların, kadınların burada üretim yapacaklarını ve yapılan ürünlerin değerlendireceğini kaydeden Sunder, “Bodrum Belediyesi birlikte önümüzdeki günlerde merkezimizi hazır hale getireceğiz. Bodrum’da çok geniş bir üretim alanı yaratmak istiyoruz. Bodrum’da yetişen bitkiler, çeşitli meyve ve sebzeleri hazırlamak, sunmak, satmak istiyoruz. Ayrıca burada ürettiklerimizi yurtdışına gönderme imkânımız olacak. Burada, gelen kadınlarımızın çocuklarını da barındıracak bir oyun odası da hazırlıyoruz, onlar da güvenle çocuklarını bırakıp çalışabilecekler. Bodrum Belediyesi’ne ve Başkanımız Ahmet Aras’a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, belediye olarak üreten her kadına destek olacaklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Bodrum Belediyesi olarak biz de bu iş birliği içinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bodrum Yarımadasının her bir köşesi, doğal yapısı çok kıymetli. O kadar çok zenginliğimiz var ki burada yetişen endemik bitkilerimizin nasıl değerlendirileceği ile ilgili eğitimler, bu iş birliği ile sağlanacak. Bunu baştan itibaren projelendiren ve hayata geçirmek için çok büyük çabalar harcayan güçlü kadınlara çok teşekkür ediyoruz. Her zaman Bodrum Belediyesi olarak güçlü kadınların yanındayız.”