MELİS ANTER

Muğla’nın Bodrum ilçesinde valiliğin yasaklarına rağmen, bir otobüs firmasının personeli ormanlık alanda mangal yaparken yakalandı. Şoförlerden biri, polise “18 saatlik yoldan geldik, bir dinlenecek yerimiz yok, dinlenmek hakkımız değil mi?” dedi. Polisler mangalı su dökerek söndürttü ve yasal işlem başlattı.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Torba Mahallesi'nde yol kenarına çektikleri şehirlerarası otobüsten inerek Demir Ormanları’nda mangal yapan otobüs şoförleri, vatandaşların sert tepkisi ile karşılaştı. Alınan bilgiye göre, Bodrum-Gölköy karayolunun kenarındaki ormanlık alanda tüm uyarılara rağmen kömürü söndürmeyen ve yakmaya devam eden kişilere polis müdahale etti. Polisler, su dökerek mangalı söndürdürtürken, küldeki kömürler de bulunduğu yerden kaldırıldı.

"DİNLENMEYE HAKKIMIZ YOK MU?"

Otobüs şoförü K.M., polise, “Samsun’dan 18 saatlik yoldan geldik, dinlenmeye hakkımız yok mu? Biraz dinlenip, keyif yapıp geri dönecektik, yangınlar yalnız mangaldan mı çıkıyor, bakın etrafta bir sürü şişe filan var” dedi. Polis ekibi, şoförler hakkında yasal işlem başlattı.

Muğla Valiliği tarafından 1 Ekim 2021 tarihine kadar il ve ilçelerdeki ormanlara girmek, piknik yapmak ve ateş yakmayı yasaklamıştı.