MELİS ANTER

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl gerçekleşecek olan Bodrum Yacht Fest, üç farklı konsept ile deniz tutkunlarını bir araya getirecek. Bodrum Limanı içerisinde gerçekleşecek etkinlik; “Bodrum Exclusive Yacht Days” temasıyla ile 10 hafta boyunca her hafta farklı bir markaya ev sahipliği yapacak.

Bodrum Milta Marina A.Ş. tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin deniz üstünde gerçekleşecek ilk butik deniz günleri olma özelliğini kapsayan "Bodrum Yacht Fest” 17-20 Haziran arasında gerçekleşecek etkinliklerle başlayacak.

200’DEN FAZLA TEKNE TANITILACAK

Proje direktörü Murat Arslan, festivalde 200’den fazla teknenin ve yeni ürünlerin tanıtılacağını belirterek, normalleşme süreci içerisinde denizciliğe moral katkısında bulunacağını belirti. Arslan “Önceliğimiz, yeni normalde sağlıkları için arayışlarının sınırlarını genişleten deniz tutkunlarına, hayalini kurdukları huzurlu günlerine en iyi karşılığı verebilecek alternatifleri en sağlıklı ortamda sunabilmek” dedi.

SON TRENLER SERGİLENECEK

Festivalde ayrıca son yıllarda dünyada trend haline gelen RIB Boat ve büyük boylardaki dıştan takma şişme fiber botların, deniz severlerin denizdeki yaşam kalitesine motor yat konforu sağlayan modelleri ise 07-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında, “Bodrum Rib Boat Fest”, meraklılarıyla buluşturacak.

Festival etkinlikleri kapsamında ise 04- 08 Ağustos 2021 tarihlerinde yelkenli ve katamaran tekneler sergilenecek teknelerdeki son teknolojiler tanıtılacak. Etkinlik kapsamında 200’den fazla teknenin sergilemesi yapılacak.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

“Bodrum Yacht Fest” düzenleyicisi Artı Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Turan Gültürk, Milta Bodrum Marina Genel Müdürü Seher Çalı ve “Bodrum Yacht Fest” Proje Direktörü Murat Arslan, festival ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Seher Çalı, “Tunç çağından bu yana deniz rotalarının önemli uğrak noktası, sünger avcılığından batıklara, balıkçılıktan masmavi koylarına, yelkencileri cezbeden rüzgarlarından kültürel varlıklarına kadar birçok kesimin tutkusu olan Bodrum, deniz tutkunlarını bölgenin en prestijli marinasında buluşturacak deniz üstünde bir festivale kavuşuyor” dedi.