MELİS ANTER

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki klasik otomobil heyecanı dün sona erdi. Cumartesi günü 2021 Bahar Rallisi, dün de Batı Anadolu Rallisi olarak gerçekleştirilen yarışların finali ödül töreniyle yapıldı.

Klasik Otomobil Kulübü tarafından gerçekleştirilen ve toplamda 225 kilometre koşulan yarışlara 85 araç katıldı. Ödül töreni Aspat mevkisinde yapıldı. Tören alanında katılımcılar ve klasik otomobil tutkunları, yarışmaya katılan otomobilleri sergi alanında gezerek bol bol fotoğraf çektirdi.

Bahar Rallisi’ni Hasan Tunç-Kaan Şakar ekibi kazanırken, ikinciliği Harun Ümit Yaşar-Dilek Yaşar, üçüncülüğü de Selim Bacıoğlu-Handan Bacıoğlu ekibi elde etti. Batı Anadolu Rallisi'nde ise yine Hasan Tunç-Kaan Şakar ekibi birinci olurken, ikinciliği Mehmet Hüzmen-Gökhan Onur, üçüncülüğü de Şenol Evren-Gezin Evren ekibi kazandı. 

Ayrıca organizasyonda sponsor etaplarında dereceye giren ekiplere sponsor ödülleri verildi.

BODRUM’DA ÜST DÜZEYDE İLGİ GÖRÜYOR VE İMKANLARLA DONATILIYORUZ

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı, yarışlar hakkında şunları söyledi:

“Bu sene klasik otomobil branşında düzenlediğimiz ilk yarışımız. Toplamda 85 otomobil katıldı. Çok şükür çok keyifli geçti. Zaten otomobil branşımız bizim gözde branşlarımızdan biri. Ciddi bir katılım oldu ve tekrardan Bodrum’a nisan ayından sonra gelmemiz, Bodrum’un bize bir sefer daha gösterdiği ev sahipliği bizi çok mutlu etti. Bodrum bizim çok sıcak karşılandığımız, üst düzeyde ilgi gördüğümüz ve ciddi imkanlarla donatıldığımız bir ilçemiz. Burada olmaktan çok mutluyuz. Keza sporcularımız da sponsorlarımız da çok mutlu. Dolayısıyla imkan var olduğu sürece biz Bodrum’a her zaman memnuniyet ile gelmek istiyoruz. 2021 sezonu yarış takvimi hazırlandığı için bu sene bir daha Bodrum’da yarışımız olmayacak ama 2022’ye devam edersek ileriki sezonlarda burada olmak istiyoruz.”

Klasik otomobil yarışlarının 3. ve son ayağının 29 Ekim tarihinde İstanbul’da yapılacağı belirtildi.