MERT MİNİSKER

Bolu Bağışçılar Vakfı Zehra Taşman Kadına ve Eğitime Destek Programı kapsamında hayata geçirilen "Zehra Taşman Kızlara Destek Projesi" başladı. Projede mentörlük programından, yabancı dil eğitimine, liderlik programından yurtdışı stajına kadar birçok fırsat bulunuyor. Projeye lisede ve üniversitede eğitim gören Bolulu kız öğrenciler başvurabilecek. 

Bolu Bağışçılar Vakfı tarafından hayata geçirilen Zehra Taşman Kızlara Destek Projesi, Nilüfer Park'ta düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Zehra Taşman Kadına ve Eğitime Destek Programı kapsamında hayata geçirilen, projenin Bolu'daki kız öğrenciler için büyük fırsatlar sunduğunu söyleyen Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Nahit Abak, proje sonunda seçilen kız öğrencilerin özgüvenleri yüksek donanımlı bireyler olarak hayata atılacaklarını ifade etti.   ABD'DE STAJ FIRSATI

Proje tanıtım toplantısında, Bolu Bağışçılar Vakfı Genel Sekreteri ve Program Yöneticisi Öznur Akkaya tarafından, proje hakkında basın mensuplarına bilgiler verildi. Proje ile geleceğin lider kadınlarını ortaya çıkarmak istediklerini belirten Akkaya şöyle konuştu: "Zehra Taşman Kızlara Destek Projesi'nde "Kariyer gelişim ve liderlik programı,  mentörlük ve rol model programı, mastertalker konuşmaları, yaz stajı programı, okuma kulübü, ilham veren kadınlar buluşması ve yurtdışı staj programı bulunuyor. Bu eğitim ve staj imkanları kız öğrencilerimiz için gerçekten bulunmaz fırsatlar. Bu eğitimler için insanlar büyük emek ve paralar veriyor. Bolu Bağışçılar Vakfı olarak biz, projeye kabul edilen kızlarımıza bu eğitim ve imkanları ücretsiz sunuyoruz. Proje süreci sonunda üniversiteli kızlarımızdan en başarılısını Amerika Birleşik Devletleri'nde staj yapmaya göndereceğiz. Liseli kızlarımızından en başarılısına ise burs vereceğiz. Kariyer hedefi olan, geleceğin lider kadını olmak isteyen bütüm kız öğrencilerimizi Zehra Taşman Kızlara Destek Projesi'ne başvuru  yapmaya davet ediyoruz."   Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin paydaş olduğu projenin Akademik Danışmanlığını Prof. Dr. Dündar Yener, Proje Yöneticiliğini Burcu Şimşek, Proje Asistanlığını Araştırma Görevlisi Mustafa Yılmaz yapıyor.   Zehra Taşman Kızlara Destek Projesine başvurular online olarak https://bbv.org.tr/zehra-tasman adresinden yapılabilecek.