ZEKERİYA ERCİVAN

Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Orhan Fırat, odaya bağlı olarak faaliyet gösteren esnafın, Covid-19 aşısı konusunda hassas davrandığını söyledi. Fırat “Aşı olmayan, kurallara uymayan meslektaşlarımıza iş vermemeyi düşünüyoruz” dedi.

Orhan Fırat, Covid-19 tedbirleri konusunda oda olarak yaptıkları çalışmaları ANKA Haber Ajansı’na anlattı. Odaya bağlı esnafın tedbirler konusunda son derece hassas davrandığını belirten Başkan Fırat, şunları söyledi:

“Bu ciddi bir sıkıntı hem esnafımız hem vatandaşımız hem ülkemiz için. Biz pandemi sürecinde kurallara harfiyen uyduk. Hijyen, temizlik, sosyal mesafe konusunda üyelerimizi, değerli arkadaşlarımızı bilgilendirdik. Kontrollerimizi ivedi olarak sık sık yaptık. Bununla ilgili olarak vatandaşlarımızla en fazla temas eden sektörlerden biriyiz. Taksicilerimiz, halk otobüslerimiz, öğrenci servislerimiz, personel servislerimiz, hepsi yolcularla ve vatandaşlarla birebir temas halindeler. Bu konuda durumun ciddiyetini üyelerimize defalarca kez anlattık ve uyguladık. Bu konuda ciddi bir sonuç aldık. Şu ana kadar bizim meslektaşlarımızdan Covid-19’a yakalanan olmadı. Bu konuda maskeydi, sosyal mesafeydi, hijyen temizlikti ve dezenfektan konusunda belediyemizden ve bazı kurumlardan ciddi destek aldık. Bu konunun önemini sizlerin vasıtayla vatandaşlarımıza bir kere daha duyurmak istiyoruz. Aşı konusunda vatandaşlarımız temkinli olsunlar. Aşı konusunda mutlaka duyarlı davranalım. Vatandaşlarımızın ve esnafımızın ikinci doz hatta üçüncü doz aşılarını olmasını talep ediyoruz. Olunmadığı takdirde bu hastalıktan kurtulma şansımız biraz daha zor olacak diye düşünüyorum.

“HERKES KURALA UYACAK”

Federasyonumuz bu konuda açıklama yaptı. Bizler de federasyonumuza bağlı odalar olarak aşı olmayan, kurallara uymayan olursa bu meslektaşlarımıza iş vermemeyi düşünüyoruz. Çünkü herkes kurala uyacak. Bizim sayemizde diğer odaların ve diğer meslek dallarının bu konuya duyarlılık göstermesini talep ediyorum. Çünkü bu ciddi bir sıkıntı, ciddi bir problem. Tedbirleri elden bırakmamayı düşünüyoruz. Tedbirlerimiz şu an hala daha devam ediyor. Araçlarımız haftalık dezenfektan yapılıyor. Şoför esnafımızın yüzde 90’ı aşılandı zaten. Biz geçtiğimiz yıl sağlık müdürlüğümüzle bir protokol yapmıştık. İkinci doz aşısını olan arkadaşlarımız, hatta üçüncü doz aşısını olan arkadaşlarımız var. Aşı olmayan şoför varsa meslek olarak araçlarını çalıştırmamayı dahi düşünüyoruz.”