Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Avrupa’nın farklı ülkelerinden İzmir’e gelen 20 yabancı öğretmen ile bir araya geldi. Bornova’daki Ferit- Bahriye Ergil Ortaokulu’nun Erasmus Projesi kapsamında ilçeye gelen öğretmenler, Bornova Kaymakamı Fatih Genel ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’yu ziyaret etti.

‘Sürdürülebilirlik: öğrenin, değiştirin, yaşayın-Herkes İçin Gelecek’ konulu Erasmus Projesi ile Yunanistan, İtalya, İspanya, Polonya ve Portekiz’den gelen öğretmenler ilk olarak Bornova Kaymakamlığı’nı ziyaret ederek, Fatih Genel ile bir araya geldi. Başkan İduğ’un da hazır bulunduğu ziyarette kendilerini ve ülkelerini tanıtan grup, projeleri hakkında da bilgiler verdi. Ülkelerinden getirdikleri küçük hatıraları da hediye etti.

Daha sonra Başkan İduğ ile Bornova’yı gezen öğretmenler, Bornova Belediyesi’ni de ziyaret etti. Makamda gerçekleşen görüşmede belediye çalışmaları hakkında bilgi alarak özellikle sürdürülebilir enerji, gençler ve çocuklar için hayata geçirilen projeleri öğrendi.

AVRUPA KRİTERLERİNE UYGUN KENT

Bornova Belediyesi olarak Avrupa Birliği ile paralel şekilde hareket ettiklerini anlatan Başkan İduğ, “Bornova’da yenilenebilir enerji sistemleri üzerine çalışmalar yapıyoruz. Güneş enerji sistemi kurarak belediyemizin ihtiyacını karşılayacak bir çalışmanın içerisindeyiz. Geleceğin bu yönde olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca 2 ay önce Fransa'nın Strazburg kentinde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından Avrupa idealini geliştiren yerel yönetimlere verilen 'Avrupa Diploması' ödülünü aldık. Yani Bornova Avrupa kriterlerine uygun olan bir kent” dedi.

Öğretmenlerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Genel ise sürdürülebilirliğin önemine vurgu yaparak, “Bizim çocukluğumuzla bugün arasında büyük fark var. Sanayileşme, teknolojik gelişmeler, nüfus artışı gibi etkenler neticesinde artık temiz suya ulaşmak zorlaştı. Üretilen sebze ve meyvelerin ancak yüzde ellisi sofralarımız gelebiliyor. Çocuklarımıza temiz bir dünya bırakabilmek ve onların daha bilinçli yetişmesini sağlamak için sizlerin yaptığı bu çalışmalar çok önemli” diye konuştu.