İzmir Bornova Belediyesi'nde borç yapılandırmasından yararlanmak isteyen yurttaşlar, 31 Ağustos 2021'e kadar ‘bornova.bel.tr’ web sayfasından online olarak ya da Bornova Belediyesi Gelir Müdürlüğü’ne şahsen veya posta yoluyla başvurabilecek.

7326 sayılı kanun kapsamında vadesi geçmiş vergi borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar müracaatlarını belediye hizmet binasından ya da bornova.bel.tr web sayfası üzerinden gerçekleştirebiliyor. Son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021 olan vergi borcu yapılandırma fırsatından yararlanan Bornovalılar 30 Eylül 2021 tarihine kadar ilk taksit ödemelerini yapabilecekler. Ödemeler banka havalesi ya da hizmet binası ve belediye binasının önünde yer alan ödeme merkezinden yapılabilecek.

DİJİTAL BELEDİYECİLİK

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, pandemi ile birlikte dijital belediyecilik uygulamalarına ağırlık verdiklerini hatırlatarak, “Dijitalleşme ve uzaktan erişim hem çağımızın gereği hem de pandemiden doğan bir ihtiyaç. Bornova Belediyesi de bu alanda gerekeni yaparak dijitalleşme atılımları yapmaya devam ediyor. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız işlemlerini belediyeye gelmeden, online olarak yapabilecekler. Yapılandırma kapsamında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, elektrik tüketim vergisi ile harçlar ve katılım payları borçlarını taksitli olarak ödeyebilecekler” diye konuştu.

POSTA YOLUYLA BAŞVURU 

Yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların işlemlerini belediyeye gelmeden ‘bornova.bel.tr’  web sayfasının e-belediye bölümünden ve belediyenin 999 29 29 ve 999 19 19 numaralı hatlarından dahili 4111-4112’yi tuşlayarak bilgi alabileceği açıklandı. Bornova Belediyesi Gelir Müdürlüğü’ne şahsen ve posta yoluyla da başvuru yapılabileceği belirtildi.