Bornova Belediyesi, tarımı desteklemek ve yaygınlaştırmak amacıyla yaptığı çalışmalar kapsamında Bornovalılara ücretsiz sebze fidesi dağıtımlarına başladı. İlçe genelinde yapacağı dağıtımları arttırarak 100 bin fide hedefi koyan belediye, kendi seralarında yetişen ilk ürünleri Bornovalılar ile buluşturdu. Dağıtımları Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ yaptı. 

Yakaköy Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikte, patlıcan, salatalık, yeşilbiber, kapya ve dolmalık biber ve domates fidelerinden oluşan yaklaşık 10 bin fide dağıtıldı. Hedeflerinin ilçe genelinde 100 bin fide dağıtmak olduğunu belirten Başkan Mustafa İduğ, özellikle pandemi döneminde değeri daha fazla anlaşılan tarıma yaptıkları desteğin artarak devam edeceğini dile getirdi. 

BAŞKA BİR TARIM MÜMKÜN 

İzmir genelinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in "Başka Bir Tarım Mümkün" sloganı ile tarımsal alanda çalışmalara başlandığını hatırlatan Başkan İduğ, “Bu yolda ciddi anlamda çalışmalar yapılıyor. Biz de Bornova da 12 köy yerleşkemizde tarımsal faaliyetleri harekete geçiriyoruz. Fide dağıtımları da bunun bir parçası” dedi. 

SÖZLEŞMELİ TARIM 

Arz ve talep doğrultusunda üreticilerin ihtiyaçlarına destek olmak istediklerini de ifade eden Başkan İduğ, “Türkiye’de köy ekonomisinin tekrar güçlenmesine ihtiyaç var. Bunun için sözleşmeli tarım denilen yani üretileni satın alma garantisi vereceğimiz çalışmalar için hazırlık yapıyoruz” diye konuştu.