Buca Belediyesi ekipleri, ilçedeki yol ve otopark çalışmalarına devam ediyor. Yaklaşan yağmurlar öncesi pek çok sokak yenilenirken, sokak aralarındaki araç yoğunluğunun önüne geçmek için de yeni otopark alanları açılıyor.

Bu kapsamda Belediye, kent genelinde sürdürdüğü sokak düzenlemesi çalışmalarından birini de Çamlıkule Mahallesi’nde yaşama geçirdi. Yurttaşlardan gelen istekleri değerlendiren Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, mahallede yol çalışması yaptı. Bölgeye 6 bin metrekare kilit parke taşı döşendi, kaldırım yapıldı. 242/35, 242/30 ve çevresindeki sokaklara kilit parke taşı döşemesi yapılarak yeni yollar açılırken, mahalleye 100 araçlık yeni otopark alanı kazandırıldı. Alanda ağaçlandırma çalışması da yapıldı. Sene başından beri kente 35 adet yeni otopark alanı kazandıran Buca Belediyesi yıl sonuna kadar bu rakamı 50’ye yükseltmeyi planlıyor.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, çalışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada önümüzdeki dönemde Buca’da Fen İşleri çalışmalarının atağa kalktığı bir yıl olacağını belirterek, “Asfalt çalışmaları, yeni yol çalışmaları, kilit parke döşenmesi, ücretsiz otopark alanları yapımı bu dönem önceliğimiz olacak” dedi.