2023 yılı bütçesinde en büyük oranı Fen İşleri Müdürlüğü’ne ayıran Buca Belediyesi, kentin sokaklarında bir yandan asfalt çalışmalarını sürdürürken bir yandan da  hasarlı yolların bakım ve tamirini gerçekleştiriyor.

Adatepe Mahallesi 36 Sokak’taki çalışmalara katılan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, bu dönem itibari ile ciddi bir asfalt hamlesine giriştiklerini, 2023 yılının fen işleri çalışmaları ile geçeceğini söyledi.

Çalışmalar kapsamında Yaylacık Mahallesi 177 Sokak’a giren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yoğun ihtiyaç haline gelen otopark alanı çalışması gerçekleştirdi. Toplam 50 araç kapasitesi bulunan otopark sayesinde sokak aralarındaki gelişigüzel araç parkı yüzünden yaşanan sıkışıklığın önüne geçilmesi amaçlanıyor. Bunların yanı sıra dinlenme alanı ve spor alanı oluşturularak, 4 bin 500 metrekare yol düzenlemesi yapıldı. 

ASFALT SERİMİ YAPILDI

Buca Belediyesi yurttaşların sokakların fiziki durumlarına ilişkin gelen  talepleri doğrultusunda Adatepe Mahallesi 30 ve 36 sokaklarda da  asfalt dökümü gerçekleştirdi. Ekipler, burada da 2 bin 200 metrekare asfalt serimi yaparak, 3 bin 500 metrekare kilit taşı döşedi. Ayrıca bu sokaklardaki tüm kaldırımlar yenilenerek, yaya güvenliği sağlandı.

20 YENİ OTOPARK GELİYOR

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, kent içerisinde kalan atıl alanları değerlendirerek bugüne kadar 35 adet otopark alanını hayata geçirdiklerini hatırlatarak, çalışmaların yıl sonuna kadar aralıksız süreceğini ve 20 adet otopark alanını daha Buca'ya kazandıracaklarını belirtti.