İzmir Buca Belediyesi, Antalya'nın Manavgat ilçesinde günlerdir devam eden yangının yaralarını sarmak için harekete geçti. BUCAKUT gönüllüleri ve Destek Hizmetleri ekipleri ihtiyaç bölgesinde çalışırken, Veterinerlik İşleri Müdürlüğü personeli ise Manavgat'tan Akseki'ye kadar zarar gören hayvanlara müdahale etti. Belediye Başkanı Erhan Kılıç da çalışmalarda bizzat yer aldı.

Türkiye'nin dört bir yanındaki yangınlar yürekleri yakarken, İzmir Buca Belediyesi ekipleri Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaraları sarmak için seferber oldu. Buca Belediye Başkanı CHP'li Erhan Kılıç da Başkan Yardımcıları Barış Özreçber ve Eşref Çakır ile birlikte afet bölgesine giderken, Buca Arama Kurtarma Birimi (BUCAKUT) ile Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nden veteriner hekimlerin yer aldığı hayvan ambulansı ve ikram araçları da Manavgat'a ulaştı.

Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde kurulan Yangın Dayanışma Merkezi’ne giderek durum değerlendirmesi yapan Kılıç, belirlenen ihtiyaçlara göre ekipleri bizzat koordine etti. Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri Manavgat’ın yangından kurtarılan kırsal bölgelerinden alevlerin ilerlediği Akseki’ye kadar ulaştı. Ekipler büyükbaş, küçükbaş ve binek hayvanların yanı sıra ormanda zarar gören yaban hayvanlarına da klinik destek sağladı. Ayrıca bölgede bulunan sokak hayvanları için ise mama tedarik edildi.

YETER TEYZE CAN YOLDAŞLARINA KAVUŞTU

Buca Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; çalışmaların yürütüldüğü Akseki'de yalnız yaşayan ve bölgeden tahliye edilen Yeter teyze, ekiplere hayvanlarının kurtarılması için talepte bulundu. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle mahsur kalan Erikson ve Yumak adındaki inek ve buzağıyı gece saatlerinde kurtardı. Güvenli bölgeye getirilen hayvanlarla sahibini yeniden buluşturan ekipler, hayvanların muayenesini tamamladı. “Yol arkadaşım” diye nitelendirdiği hayvanlarına kavuşan kadın ise duygulu anlar yaşadı.

İKRAM ARAÇLARI YURTTAŞLARI KARŞILADI

Buca Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından bölgeye ulaştırılan ekipler ise zor anlar yaşayan vatandaşlara ve yangın söndürme çalışmaları yürüten personele destek oldu. İkram araçlarıyla ilk ihtiyaçları temin eden ekipler, özellikle Akseki’de yangından tahliye edilen vatandaşları da karşıladı. BUCAKUT gönüllüleri ise AFAD ekipleriyle koordineli bir şekilde kurtarma çalışmalarına eşlik etti.