Buca Belediyesi’nin hobi ve meslek edindirme kursları, 8 merkezde kapılarını açmaya hazırlanıyor. Sanattan spora, el sanatlarından dil kursuna kadar 32 farklı alanda hizmet verecek çocuk ve yetişkin kursları için 25 Haziran 2021 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Buca Belediyesi hobi ve meslek edindirme kursları, yaz dönemiyle birlikte kapılarını yeniden açıyor.

Buca Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu iş birliğiyle açılacak çocuk ve yetişkin kursları,  koronavirüs (covid-19) tedbirlerine uygun olarak eğitime başlayacak.

32 FARKLI HOBİ VE MESLEK EDİNDİRME KURSU

Kapasitesi artırılan kurslar, çocuklar ve yetişkinler için ayrı ayrı verilecek. Çocuklar için kişisel gelişimlerini artırmaya yönelik satranç, resim, drama, halk oyunları, ritim, keman, İngilizce, gitar, bağlama, piyano kursları verilecek. Yetişkinler için ise aşçılıktan nakşa, kuaförlükten el sanatlarına, işaret dilinden pilatese kadar toplam 32 farklı alanda hobi ve meslek edindirme kursu gelen talepler doğrultusunda açılacak.

8 MERKEZ HİZMET VERECEK

Kurslar, Mevlana Sanat Atölyesi, Cemal Yetginer Etüt, Meslek ve Sanat Atölyesi, Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezi, Ceren Özdemir Semt Merkezi, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi (Pembe Köşk), Evka -1 Semt Evi, Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi, Kadın Aktivite Merkezi olmak üzere 8 farklı merkezde hizmet verecek.

BAŞVURULAR ŞAHSEN YAPILACAK

Kurslara başvurmak isteyen vatandaşların, 25 Haziran 2021 tarihine kadar ikametgah belgesi ve nüfus cüzdan fotokopileriyle merkezlerden  şahsen başvuru yapması gerekiyor.