İzmir Buca Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Buca Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi’nde "şiddet" temalı maket sergisi, seminer ve anma töreni düzenlendi.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yapılan etkinlik, erkek şiddeti nedeniyle canlarını yitiren kadınlar anısına dün yapılan saygı duruşu ile başladı. Buca Kent Konseyi’nden avukat Zeynep İlayda Karadağ saygı duruşu sonrası “Biz bir olmazsak gücümüz eksik kalır” diyerek kadınları şiddete karşı bilinçlenmeye ve örgütlenmeye davet etti.

Buca Belediye Başkan yardımcısı Eşref Çakır ise Buca Belediyesi olarak kadına yapılan her türlü şiddetin karşısında olduklarını vurguladı. Kadın Aktivite Merkezi önünde hazırlanan cinayete kurban giden 15 kadının isimleri ve hikayelerinin yer aldığı kadın maketleri sergisi ise büyük dikkat çekti.

"AYDINLANMA ÇAĞI DÖNÜM NOKTASI OLDU"

Etkinlikte “Kadına Yönelik Şiddet ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu seminer de yapıldı. Kadın Aktivite Merkezi’ndeki seminerde konuşmacılar avukatlar Zübeyde Aksay ve Elif Karlıdağ oldu. Avukat Zübeyde Aksay, tarihsel süreçte kadın haklarının gelişiminden bahsederek, aydınlanma çağına kadar kadının toplumsal hayatta ikinci planda kaldığını belirtti. Türk kadını olarak önemli bir şansımızın olduğunu hatırlatan Aksay, “Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bizlere verilen seçme seçilme hakkı çok kıymetlidir. Türk kadını pek çok Avrupa ülkesinden bile daha önce bu hakka kavuşmuştur” diye konuştu.