Buca Belediyesi, şiddet mağduru kadınların sığınabileceği bir merkez inşa ediyor. İnşaatı devam eden Kadın Konuk Evi, Bucalı kadınlar için güvenli bir liman olacak. Merkezde kadınlara destek olmak üzere uzmanlar görevlendirilecek.

İzmir Buca Belediyesi, yeni projesi Kadın Konuk Evi’nde çalışmalara hız kattı. Kadına yönelik şiddetin son bulması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için faaliyet gösteren Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’yle Bucalı kadınlara psikolojik, sosyal ve hukuksal destek veren Buca Belediyesi, geçtiğimiz yıl temelini attığı Kadın Konuk Evi Projesi’nde de çalışmalarını sürdürüyor. 

BUCALI KADINLARA KUCAK AÇACAK

Bağışçı Ahmet Safi’nin katkılarıyla yapılacak Kadın Konuk Evi, Buca’daki kadınların istedikleri her an çocuklarıyla birlikte sığınabilecekleri ikinci ev olacak. Tam güvenlikli donanıma sahip olacak merkez, konuk olacak kadınların konumunu belirtmeden hizmet verecek. Toplamda bin 400 metrekarelik alanda kurulacak merkez, kadınların çocuklarıyla birlikte kalabilecekleri 20 yatak kapasitesinde olacak. Merkezin içerisinde doktor, sosyolog ve psikoloğun olduğu bir ekip ile kreş ve yemekhaneye kadar tüm imkanlar sunulacak.