Burhaniye Belediyesi ve Burhaniye Kaymakamlığı, İstiklal Marşının kabulünün 100. yılında esnafa üzerinde İstiklal Marşı’nın yazılı olduğu afiş, bez bayrak ve öğrencilere ise Mehmet Akif Ersoy'un Safahat isimli eserini dağıttı.  

Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı’nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 100. yıl dönümünde Burhaniye Belediyesi ve Burhaniye Kaymakamlığı, esnafa üzerinde İstiklal Marşı'nın yazılı olduğu afişler bastırarak dağıttı.  

Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş ve Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in esnafın tek tek kapısını çalarak dağıttığı posterler haricinde Burhaniye Belediyesi ayrıca esnaf için bez bayrak bastırdı. Belediye Başkanının mesajının da yazılı olduğu paketlerde bulunan bez bayraklar, esnafa zabıta ekipleri tarafından dağıtıldı.  

Burhaniye Belediyesi, öğrencileri de unutmadı. Belediye kültür yayını olarak Mehmet Akif Ersoy’un Safahat isimli eseri, yüz yüze eğitime başlayan öğrencilere hediye edildi.   

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, İstilal Marşının 100. yılıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“İstiklal Savaşı'nda yaşananları bu şiirle dile getiren vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ diyerek o yıllarda verilen mücadelenin belki de en önemli duygusunu yansıtmıştır. Bu vesileyle, İstiklal Marşımızın kabulünün 100.yılında Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.