AYHAN ÇİMENDAĞ

Büyük Menderes İnisiyatifi Menderes Nehri ve havzadaki toprakların korunması için Denizli’de stant açarak imza topladı. İmzalar Aydın, Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak milletvekilleri aracılığıyla; Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne iletilecek.

Menderes Nehri ve havzadaki toprakların korunması için imza toplayan İnisiyatif üyeleri, Denizli Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda bilgilendirme standı açtı. Büyük Menderes Nehri’nin kirletilmesini ve nehir etrafında bulunan toprakların zarar görmesini engellemeyi amaçlayan kampanya ilgi gördü. Bu arada imza masasın arkasına asılan pankart, zabıtanı müdahalesi üzerine indirildi.

Stantta “Suyumuza, toprağımıza, doğamıza sahip çıkıyoruz” “Büyük Menderes Nehrinin Yok Edilmesine Sessiz Kalma” ve “Doğayı hor gören, geleceği zor görür” pankartları asıldı. Kısa sürede çok sayıda imza toplanırken Büyük Menderes Nehri’nin Ege Bölgesi için yaşamsal öneminin ve kirliliğin tarıma ve canlılara olan ölümcül etkisinin detaylarının anlatıldığı broşürler dağıtıldı.

İNİSİYATİF ÖRGÜTLENME VE EYLEMLİLİK FAALİYETLERİNE DEVAM EDECEK

Büyük Menderes İnisiyatifi Sözcüsü Mustafa Çallıca, Menderes Nehrinin ölmemesi için çabalamaya devam edeceklerini belirtti. Uşak, Afyon, Denizli ve Aydın Bölgesinde toplanan imzaları daha sonra Ankara’daki TBMM’ye vereceklerini söyleyen Çallıca, yapacakları şeyin sadece imza toplayıp beklemek olmadığını belirtti. Çallıca son olarak tüm Denizli Halkını Menderes İnisiyatifi’nin 3 gün boyunca sürecek olan imza kampanyasına destek çağrısı yaptı.