Büyükçekmece Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından düzenlenen, iyi uygulamaların ve projelerin ödüllendirildiği Altın Karınca Ödül Töreni'nde, Kentsel Planlama ve Altyapı kategorisinde “Uçangöz Albatros”, Yönetişim ve Katılımcılık kategorisinde “2050 Büyükçekmece Vizyon Projesi” ile ödüle layık görüldü.

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından düzenlenen, iyi uygulamaların ve projelerin ödüllendirildiği Altın Karınca Ödül Töreni Hilton İstanbul Bosphorus Hotel’de gerçekleşti.

Altın Karınca 2022’de Afet Yönetimi, Akıllı Şehir Uygulamaları, İklim Değişikliği ve Çevre Yönetimi, Kentsel Mimari ve Tasarım, Kentsel Planlama ve Altyapı, Kültür ve Sanat, Sosyal Hizmetler, Ulaşım ve Hareketlilik, Yerel Kalkınma, Yönetişim ve Katılımcılık olmak üzere toplam 10 kategoride ödüller verildi.

Büyükçekmece Belediyesi, Kentsel Planlama ve Altyapı kategorisinde “Uçangöz Albatros”, Yönetişim ve Katılımcılık kategorisinde “2050 Büyükçekmece Vizyon Projesi” ile 2 ayrı projeyle ödüle layık görüldü. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Bilgi İşlem Müdürlüğü ve Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 2 ayrı projelerinin ödül aldığını söyleyerek ekibine teşekkür etti.

UÇANGÖZ ALBATROS İLE ŞEHİR SUÇLARI KONTROL ALTINA

Ödüle layık görülen projelerinden 'Uçangöz Albatros'un yüksek maliyetler gerektirmesine rağmen deneyimli ekipleri sayesinde ücretsiz bir şekilde hayata geçirildiğini belirten Başkan Hasan Akgün, “Uçangöz Albatros, insansız hava aracının büyüğü diyebiliriz. Bununla şehrin bölgesel olarak havadan fotoğrafları çekildi. Bu fotoğraflarla yerdeki 5 kuruş bile görülebiliyor. Şehrin bütün bölgeleri tarandı. Bilgisayar ortamında değerlendirildi. 2-3 sene önce yapılan, kaçak yapılaşma olan veya olmayan yerler tespit edildi. Havzaya, Büyükçekmece Gölü'ne kaçak döküm var mı, kaçak yapılaşma, kaçak toprak dökümü, kaçak çıkma, kaçak işgal ve buna benzer ne kadar şehir suçu var ise bunların tamamını tam olarak kontrol altına alabiliyoruz. Bu sayede son olarak 17 tane kaçak inşaat yakaladık” dedi.

“TÜRKİYE'DE İLK DEFA 30 SENE SONRASINI PLANLADIK”

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, bir ilçe belediyesinde 30 yıllık planlama gerçekleştirdiklerini söyleyen Akgün, “Biz ilçe belediyeleri olarak hep 3 yıllık 5 yıllık plan yaparız. Bugüne kadar 10 yıllık pek plan, proje yapmadık. Biz Büyükçekmece Belediyesi olarak 2050 Vizyon Çalışmasını ortaya attık ve Türkiye'de ilk defa bir ilçe belediyesi 30 sene sonrayı planlama gibi eğilime girdi. Büyükçekmece'nin 30 yılını planladık ve gerçekten iyi bir disiplin kuruldu. 30 yıl sonra bizim olup olmamamız önemli değil, koymuş olduğumuz disiplinler şehir felsefesine, şehirciliğe uygun mu, bu şehrin gelişmesine, korunmasına ve herkes tarafından da tasvip edilebilecek bir proje olarak orta çıktı mı, bunlara bakmamız lazım. '2050 Vizyon' projemiz de jüri tarafından takdire şayan görüldü ve birincilikle ödüllendirildik” diye konuştu.