Büyükçekmeceli 50 bisikletçi, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü ve İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 100'uncu yılı dolayısıyla bugün törenle pedal çevirmeye başladı. Bisikletçiler, Çanakkale'den getirecekleri toprağı 18 Mart'ta Büyükçekmece'deki Çanakkale Şehitleri Anıtı'na bırakacak.

Büyükçekmece 100’ncü Yıl Çanakkale Zafer Anıtı önünde sabahın erken saatlerinde toplanan bisikletçiler, Çanakkale Şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çanakkale’ye uğurlandı. Düzenlenen törene katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, şunları söyledi:

"Büyükçekmece Bisiklet Spor Kulüpleri, Büyükçekmece Belediyesi’nin Spor Müdürlüğü organizasyonu dahilinde geçen sene olduğu gibi bugün de bisikletçilerimiz, Çanakkale Gelibolu Yarımadası'na pedal basmaya başlıyor. Orada bizim kahraman dedelerimizi ziyaret edecekler. Oradan alacakları toprağı getirerek 18 Mart günü burada Çanakkale şehitlerinin anılacağı günde bu anıtın önünde tekrar toprağa verecekler. Bu, geleneksel bir kültür ve tarih faaliyetimiz haline gelmiştir. Her sene bisiklet kulüplerimiz belediyemizin organizasyonuyla Gelibolu’ya gidiyor, ziyaretlerini yaptıktan sonra toprağını alıyor buraya geliyor, Çanakkale Şehitleri Anıtı'na bırakıyor.

Bizim için çok anlamlı bir gün. Çünkü bugün aynı zamanda İstiklal Marşımızın 100’üncü yılı. İstiklal Marşımızın 100’üncü yılı kutlu olsun. Allah bu ülkeye bir kez daha İstiklal Marşı yazdırmayacaktır. Bütün geçmişlerimizi ve Mehmet Akif Ersoy’u şükranla, minnetle anıyoruz. İlk meclisimizi İstiklal Marşı’mızı kabul eden ilk meclisimizin bütün milletvekillerini şükranla, minnetle anıyoruz. Hepsinin ruhu şad, mekanı cennet olsun.”

“ŞEHİTLERİMİZİN ŞANINA YAKIŞIR BİR SÜRÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Çanakkale Zafer’ini kutlama turuna katılan bisikletçiler ise duygularını şu sözlerle ifade ettiler:

Ahmet Hidayet Akyürek: “Bunu dördüncü defa ve lider olarak yapıyorum. 50 yıllık tecrübem var bisiklet sporunda ve Büyükçekmece Belediye Başkanımızın verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum kendisine. Burası pist de dahil bir tesis yapılarak bisiklet sporunun merkezi olacak ileride diye ümit ediyoruz. Şehitlerimizin şanına yakışır bir şekilde bu sürüşü gerçekleştireceğiz. 330 kilometre civarında. İnşallah yarın anıtta olacağız. Hepinizden sevgilerinizi, duygularınızı taşıdığımıza inanarak pedallayacağız.”

Didem Özdemir: “Pedallayacağım için çok mutluyum. İnşallah sağlıkla bu şekilde pedallarız ve sağlıklı bir şekilde geliriz. Çok teşekkür ederim.”