Başkent’e dünya standartlarında bir kaykay parkı kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, 21 Haziran Dünya Kaykay Günü’nde düzenlenen etkinliğe de ev sahipliği yaptı. Ankara’nın dört bir tarafından gelen kaykayseverler, düzenlenen etkinlikte buluştu.

Çukurambar Mahallesi’nde Başkent’in ilk kaykay parkının yapımına başlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, 21 Haziran Dünya Kaykay Günü etkinliklerine de ev sahipliği yaptı.

Büyükşehir Belediyesi, Şehit Bülent Sarıkaya Parkı’nda kaykaycı gençleri misafir etti. 21 Haziran Dünya Kaykay Günü’nde Ankara Kaykay Kulübü ve Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla bir araya gelen Başkentli kaykayseverler, tüm gün kaykay yaparak kendi aralarında yarışmalar düzenledi.

“OLİMPİYAT SEVİYESİNDE SPORCULAR YETİŞEBİLİR”

Ankara Kaykay Kulübü Başkanı Fuat Eryılmaz, bu tür organizasyonların kaykay sporunun sevilmesine katkıda bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Büyükşehir Belediyesinin yaptığı desteklerle kaykay sporunun çok daha ileri gideceğini düşünüyorum. Şu anda Çankaya’da yaptıkları parkın bitimine çok az kaldı. Merak ve heyecanla bu parkın açılışını bekliyoruz. Türkiye’deki en büyük sorunlardan biri tesisleşmenin zayıf olması… Ankara, bu anlamda Türkiye’nin en önde çalışmalarını başlattı. İleride açılacak parklar özellikle Ankara’daki sporcuların çok ileri seviyelere gitmelerini sağlayacak. Bu parkın olimpiyat seviyesinde sporcular yetişmesi için çok önemli bir yönü var.”

Ankara Kaykay Kulübü As Başkanı Semih Murat Yiğit ise “Çukurambar’da çok büyük bir park yapılıyor. Bizim en büyük motivasyon kaynağımız bu… Gençlere daha fazla spor tesisi ve alanı sağlayan Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere bize bugün yardım edenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Organizasyon kapsamında düzenlenen yarışmada birinci olan Mert Cem Erbayraktar da düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

“Ankara Kaykay Kulübü ve Ankara Büyükşehir Belediyesine böyle bir etkinliği düzenlediği için teşekkür ediyorum. Uzun zamandır böyle bir etkinlik yapılmamıştı. Bu etkinlik kaykaya tekrar bir ruh oldu, can verdi. Biz senelerdir sokaklarda kayıyoruz, sokaklara alıştık. Böyle rampalara alışık değiliz ancak bu bile bize büyük bir artı kattı.”

Yıllardır kaykay sporuyla ilgilendiğini belirten Hüseyin Atakan Çelikten tüm gençleri buluşturan Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, “Ankara’da çok büyük bir eksiklik olan, profesyonel standartlarda kaykay parkının yapılması biz sporcular için çok kıymetli bir şey. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın takdirleriyle yapılan bu kaykay parkı biz sporcular için çok büyük bir adım olacak. Bu yönde de artık kendimizi gerek uluslararası gerek ulusal platformlarda da daha iyi temsil edeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

3 AY İÇİNDE HİZMETE AÇILACAK

Ankara’nın ilk kaykay parkının yapımına Çukurambar Mahallesi’nde başlayan Büyükşehir Belediyesi, 3 ay içinde parkı hizmete açmayı planlıyor.

Farklı yaş gruplarına hitap edecek parkurlardan oluşacak şekilde projesi hazırlanan Kaykay Parkı, Çankaya İlçesi Çukurambar Mahallesi 1527. Sokak-1528. Sokak ile Budapeşte Caddesi arasında kalan yaklaşık 3 bin 400 metrekarelik alanda inşa ediliyor. Mevcut alanın yaklaşık bin 200 metrekarelik kısmı betonarme yapıya sahip kaykay parkurundan, diğer kalan bölümü ise bitkisel peyzaj alanlarından oluşacak.

Dikmen ve Batıpark’a yapılacak iki kaykay parkının da 2 ay içinde tamamlanması planlanırken, gençlerin nefes alacağı, keyifli vakit geçirebileceği ve spor yapabileceği parklar, kaykay havuzunda yapılacak gösteri ve yarışmalara da ev sahipliği yapacak.