Aydın Büyükşehir Belediyesi, suyun tasarruflu kullanılmasına yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nin 200 milyon liralık yatırımla Aydın'a kazandırdığı 177 dönümlük Aydın Tekstil arazisinin sulanması için şebeke suyu yerine biriktirilen yağmur suları kullanılıyor.

Yapılan halk oylamasında vatandaşların yeşil alan olarak kalmasını istediği Aydın Tekstil Alanı'nın sulanmasında yağmur suları kullanılmaya başlandı. Çatılardan alınan yağmur suları yeni inşa edilen binaların altlarına yapılan modern depolarda filtrelenerek biriktiriliyor ve otomatik sistemle de sulama suyu olarak kullanılıyor.

"SUYUN HER DAMLASI KIYMETLİ"

Yaşanan kuraklıkta suyun her damlasının verimli kullanılması gerektiğinin altını çizen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin bu duyarlılığına vatandaşların da katkı sunmasını istedi. Başkan Çerçioğlu, "Su yaşam demek ve her damlası kıymetli. Her geçen yıl kuraklığı daha fazla hissetmeye başladık; örneğin nehirlerimiz ve göllerimiz yaz aylarında kuruyor. Bu da bizlere suyu daha verimli kullanmamız gerektiğini gösteriyor" dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda da öncü projeler üstlendiğini belirten Başkan Çerçioğlu, "Aydın Tekstil Alanı'nda yıllar önce projesini çizip yapmaya başladığımız uygulamanın vatandaşlarımıza da örnek olmasını istiyoruz. Oldukça geniş bir alanın sulanmasında yağmur sularını kullanacağız. Aydın'ın en geniş yeşil yaşam alanı yağmur suyuyla hayat buluyor" diye konuştu.