Çankaya Belediyesi, Halk Kart uygulaması ile dayanışma ağını büyütüyor. Uygulamanın 8. döneminde 245 aileye daha 600 TL nakit yüklenen Halk Kart dağıtımı yapıldı. Çankaya Belediyesi uygulama başladığından bugüne kadar Halk Kart ile bin 250 aileye maddi destekte bulundu.

Çankaya Belediyesi'nin 2017 yılından bu yana ihtiyaç sahiplerine verdiği Halk Kartlar, yeni sahiplerine ulaştı. Halk Kart dağıtımı, Vedat Dalokay Nikah ve Kokteyl Salonu'nda pandemi tedbirleri nedeniyle tören yapılmaksızın gerçekleştirildi. Asgari ücretin üçte birini geçmeyen gelire sahip, taşınmaz mal kaydı olmayan ailelere iki ayda bir 600 liranın verildiği Halk Kart, bin 250 haneye ulaştı.  

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, pandemi sürecinde farklı meslek gruplarına sosyal ve ekonomik yardımlarda bulunduklarını kaydederek, ihtiyaç sahibi ailelere de Halk Kart  dağıtımı yapmaya devam ettiklerini söyledi. Halk Kart uygulaması ile ihtiyaç sahiplerine nakdi destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Alper Taşdelen şunları kaydetti: 

“Biz, ‘Çankaya’da hiç kimse yalnız değildir’ anlayışı ile hizmet ediyoruz. Göreve geldiğimde Belediyenin kaynaklarını halkımız için harcayacağımızın sözünü vermiştim. Halk Kart uygulaması bu sözün en güzel örneği. Çankaya Belediyesi olarak bizim bir tek hizmet ettiğimiz halkımızdır. Belediyecilik dertlere derman olmaktır biz de bu Halk Kart ile dertlere derman olabiliyorsak ne mutlu bize. Şu an itibariyle 1.250 hanenin yararlandığı Halk Kart’ı vatandaşlarımızın iyi ve sağlıklı günlerde harcamalarını diliyorum.”