Çankaya Belediyesi, atık toplama ve değerlendirmede yeni döneme geçti. Belediye, sahada daha etkin toplama ve dönüştürme çalışmaları yaparak geri dönüşüme hız verecek. 

Ambalaj Atıkları Kontrol Yönetmeliği kapsamında bir süredir planlamalar yapan Çankaya Belediyesi, ambalaj atıkları sorununun kaynağında çözümlenmesi için projeler üretiyor. Bu kapsamda belirlenen pilot bölgelerde, kaynağından toplamada konutlara öncelik veren Belediye, 1500 olan konteyner sayısını aşamalı olarak 3 katına çıkaracak. Mobil toplama merkezlerinin sayısını da artırılacak.  

AMBALAJ ATIKLARI GRANÜL OLUYOR 

Çankaya Belediyesi, geri dönüşüm çalışmalarına kendi personelini de dahil ederek sürecin aktif yönetilmesini sağlayacak. Ayrıştırma tesislerine işleme üniteleri de kurulmasını sağlayarak ambalaj atıklarını granül haline getirip fabrikalara sevkinden elde edilen geliri de yine Çankayalara hizmet amacıyla kullanacak. 

Geri dönüşümün gün geçtikçe daha da önem kazandığını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Çevre ve geri dönüşüm konusundaki öncü rolümüzü sürdürüyoruz. 9 Mobil Atık Getirme Merkezimizi kurduk, bu sayıyı kısa süre içinde 20’ye çıkaracağız. Geri dönüşüm çevreyi ve hayatı yeniden kazanmaktır. Vatandaşlarımızı da bu konuda teşvik edeceğiz” diye konuştu. 

Çankaya Belediyesi geri dönüşüm ve ayrıştırmada kullanılan araçlarını da “Dönücem Ben Sana” yazılarıyla donattı.