Çeşme Belediyesi ve Dokuz Eylül Rotary Kulübü iş birliğiyle, Dünya Balıkçılık Günü için, bugün başlayacak ve 21 Kasım gününe dek sürecek bir dizi etkinlik düzenlenecek. 

Belediye, bu yıl Dünya Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Balıkçılar Forumu’nun 1997’de Yeni Delhi’de aldığı bir kararla her yıl 21 Kasım’da, Dünya Balıkçılık Günü için bir dizi etkinlik düzenleniyor. “Temiz Su ve Sürdürülebilir Dünya” fikri çerçevesinde düzenlenecek olan etkinliklerde denizleri koruma, bilinçli avlanma ve su ürünlerinin işlenmesi konularına dikkat çekilecek.

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Bir milyardan fazla insanın gıda ihtiyacını ve geçimini sağlayan denizler, soluduğumuz oksijenin de neredeyse yarısını üretiyor. Denizlerimiz bizim yaşam kaynağımız, onları korumak ve deniz kaynaklarını gelecek nesillere aktarabilmek amacıyla bu etkinlikle farkındalık yaratmaya çalışıyoruz” açıklamasını yaptı. 

Çeşme Belediyesi ile birlikte yapacakları etkinlikler ile denizler konusunda farkındalık yaratmak istediklerini belirten Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Nilgün Tiyanşan, konusunda uzman birçok ismin etkinliklerde yer alacağını söyledi. Tiyanşan, bu etkinlik ile denizlerin korunması ve bilinçli avlanma ile deniz kaynaklarının gelecek kuşaklara aktarılması konusunda bir sürdürülebilirliğe dikkat çekeceklerini de kaydetti.