Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından belediye başkanlığı görevini kimin yürüteceğiyle ilgili iddialara CHP Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın'dan tepki geldi. Günaydın, "Torbalı'da bir kaos ve koltuk kavgası algısı oluşturulmak isteniyor. Kargaşa yaratıp kendi adayını belediye başkanı yapmak hevesindelerse biz bunu yemez, anca gargara yaparız. Bırakın da acımızı yaşayalım" dedi

Torbalı Belediye Başkanı CHP'li İsmail Uygur'un ani vefatı sonrası ortaya atılan iddialara CHP Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın'dan yanıt geldi. Günaydın, "Bazı yandaş medya kuruluşları tarafından Torbalı'da bir kaos havası oluşturulmak isteniyor. Koltuk kavgası algısı ile kargaşa yaratıp kendi adaylarını belediye başkanı yapma hevesindelerse biz bunu yemez anca gargara yaparız" dedi.

CHP Torbalı İlçe Başkanı Günaydın şunları söyledi:

"Başkanımızı daha yeni toprağa verdik. Bugün tetikçi gazeteleriyle parti içerisinde kaos varmış gibi haber yaptırıyorlar. Bizim üzerimizden kimse koltuk hesabı yapmasın. Acımız çok taze, siyaset de bir o kadar acımasız. İsmail Uygur, ‘Ben sizin başınızı öne eğdirecek hiçbir şey yapmadım’ derdi. Biz de efsane başkanımızın dediği gibi, partili ve Torbalılı vatandaşların başını öne eğdirmeyeceğiz. Bize yakışan Torbalı’nın İsmail Uygur’a emanet ettiği belediyeye sahip çıkmaktır. Ben 18 arkadaşıma sonuna kadar kefilim.

Muhalefete ise buradan naçizane bir önerim var. Kamuoyunun merak ettiği kim başkan olacak konusunu, ulusal gazetelerde haber yaptırdınız. Bu durumdan Torbalı halkı da net bir cevap alamadı ben de. Siyaseti yakıştığı gibi yapalım. Neyse niyetiniz, çıkın söyleyin. İnsanları ve kamuoyunu algıyla yönetmeye çalışmayın. Biz de en yakın sürede gençlik kolları, kadın kolları ve ana kademe yöneticilerimizle bir araya gelerek ortak bir karar vereceğiz. Biz bize yakışanı yapacağız. Torbalı halkı hiç stres yaşamasın müsterih olsun.”

MİLLET İTTİFAKI'NIN 18 ÜYESİ VAR

Belediye Kanunu gereği yeni belediye başkanı meclis içerisinden seçilecek. Torbalı Belediye Meclisi'nde CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın 18, AKP ve MHP'nin yer aldığı Cumhur İttifakı'nın 10, DEVA Partisi'nin ise 1 üyesi bulunuyor.