ÜNSAL KASIRGAOĞLU

CHP Kastamonu İl Başkanlığı, “Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişleri Şapka ve Kıyafet İnkılabının 96. Yıldönümü” nedeniyle Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na çelenk sundu. CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı; sel felaketi ve sığınmacılar sorunu için, “Bu yaşananları bir tesadüf olarak görenler Mustafa Kemal’i anlamamış demektir” değerlendirmesini yaptı.

Kastamonu Valiliği; Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek “Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişleri Şapka ve Kıyafet İnkılabının 96. Yıl dönümü” kutlamalarını sel felaketi nedeniyle iptal etti. Yıl dönümü kapsamında, Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kastamonu CHP İl Başkanlığı da resmi törenin ardından, anıta çelenk koydu. Daha sonra açıklama yapan CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, şunları söyledi:

“Öncelikle, büyük bir felaket geçirdik. Acımız büyük. Bu felakette yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun hepimize geçmiş olsun.

Bu yaşananları bir tesadüf olarak görenler Mustafa Kemal’i anlamamış demektir. Bugün bir tarafta bir iklim krizi ve onun sonucu olan yangınlarla, sellerle uğraşırken diğer taraftan mülteci ve sığınmacı krizi ile Türkiye’yi baş başa bırakanlar aslında bize şu gerçeği anlatıyorlar. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının yürüdüğü yoldan, yaptıkları inkılaplardan, yaptıkları devrimlerden ne kadar saptığımızı gösteriyor. Bilimi, aklı, vicdanı ve adaleti ne kadar dışarıda bıraktığımızı gösteriyor.

Bu yol, eğer istiklal yoluysa, eğer bu yolda dedelerimiz, ninelerimiz tüm yokluklara rağmen yürüdülerse ve bu ülkeyi bilime, vicdana ve adalete kavuşturdularsa, yüz yıl sonraki yaşanan sapmayı bertaraf edecek ve bu ülkeyi Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına taşıyacak, laik ve demokratik bir ülkeyi tekrar ayaklarının üzerine dikecek görev sizlerin omuzlarına düşmektedir. Bizlerin omuzlarına düşmektedir.

“YÜRÜNECEK BİR TANE YOL VAR”

Bir daha bu acıların yaşanmaması için Türkiye’nin; Avrupalı emperyalistlerin, sığınmacı bekleme odası olmaması için ekonomide, hukukta, bilimde, dış politikada ileriye gidebilmesi için yürünecek bir tane yol var. O da Mustafa Kemal ve arkadaşlarının yürüdüğü yoldur. Bu yola ve bu devrimlere sahip çıkanlar başaracak ve kazanacaktır. İlhamınızı Mustafa Kemal’den alabilirsiniz. Bunun için çok büyük bir kaynak var. Hepinize teşekkür ediyorum.”