UĞUR İSTANBULLU

CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Necla Kacan, Artvin'in Ardanuç ilçesinde pazarcı esnafı ile görüştü. Kacan’ı Akarsu köyünden Gülümser Kaplan, “70 çeşit meyvesi var. Ağası var, paşası var. Ardanuç’a hoş geldiniz. Bu Ardanuç çok hoş. Hemen Ardanuç’a koş; Yalın ayak, kesem boş, Necla Hanım Ardanuç’a hoş geldiniz” manisiyle karşıladı.

Artvin CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Yavuz Dinç ve Ardanuç İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Avcı Erden’in de eşlik ettiği Kacan, pazar esnafıyla sohbett etti.

"DEVLET TARAFINDAN 40 BİN TL İLE TEHDİT EDİLİYORUZ"

Kacan, Fide tohumu satan Musa Demirhan’a işlerinin nasıl olduğunu sordu. Demirhan’da üzüntülü olduğunu belirterek “Bu ürünü üretici tarafından satmak suç. Devlet tarafından 40 bin TL ile tehdit ediliyoruz. Üretip sattığımız için. Diyorlar ki, ‘ata tohumuna sahip çıkın. İsrail tohumu kullanmayın’. Vitrinin önünde böyle diyorlar. Oysa vitrinin arkasında tehdit ediyorlar. Ben Milli Görüşcü’yüm. Beni sevmiyorlar, sevmesinler. Ben üreticiyim. Köylünün buradaki alanı kısıtlı. Burası Erzurum ve Çarşamba ovası değil” diye konuştu.

Pazarcının bu yakınmaları üzerine, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Kacan da “Aba altından sopayı gösteriyorlar. Üreticiyi bitiriyorlar. Her şeyi dışa bağımlı hale getirip köleleştiriyorlar. Rahmetli Erbakan’ın dediği gibi kölelik düzenini kurmak istiyorlar. Zaten kurdular” karşılığını verdi.

Necla Kacan ve beraberindekiler patates satan Yakup Kaya ile de bir süre sohbet ettiler. Artan fiyatlarla geçinmenin gün geçtikçe zorlaştığına dikkat çeken Kacan, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demiri ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.