Marmara denizi ile Ergene çayındaki kirlenmeyi yerinde incelemek üzere illeri gezen CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Yıllardır uyarıyordu bilim insanları, çevre dernekleri ama Ak Parti'nin hiç umurunda değildi. Şimdi telaşlandılar, paniklediler. Şimdi biz de onları günaydın diyoruz" dedi.

Yenişehir ilçesindeki Kirazlıyayla köyünün 5 Haziran etkinliklerine katılmak üzere Bursa’ya gelen Ali Öztunç, CHP Bursa İl Başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı İsmet Karaca tarafından karşılanan Öztunç'a, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Bursa Milletvekilleri Nurhayat A.Kayışoğlu ve Erkan Aydın da eşlik etti.

Marmara denizinde yaşananlarla ilgili olarak CHP’li Başkanların Kocaeli’de bir çalıştayda buluştuğunu belirten Ali Öztunç, Ergene ve Marmara’da yaşananlarda AKP iktidarının geç kaldığını söyledi. Öztunç, “Ergene’nin derin deşarj ile Marmara’ya getirilmesinin etkisi olduğu söyleniyor. Günde 10 bin metreküplük su. Oradan aktarıldığı belirtiliyor. Ondan mı? oldu. Net bir sebep yok. Ama küresel ısınmanın, deniz suyu sıcaklığının artmasının, rüzgarın bu yıl az olmasının, evsel atıkların, kimyasal atıkların, kanalizasyon atıklarının Marmara’ya gitmesi, Marmara’nın bir fosseptik çukuru haline getirilmesi, iç deniz olması nedeniyle dalgaların olmaması bir sürü etmen var. Kocaeli’nde bir kurultay var. Oraya, Marmara kenarındaki bütün Belediye Başkanlarımız katılıyor. CHP adına Çevre Komisyonu üyesi olan Bilim Başkan yardımcımız olan Kırklareli Milletvekilimiz katılacak” diye konuştu.

"İKTİDAR UMURSAMADI"

İktidarın yıllardır uyarıldığı halde olayı umursamadığını ama şimdi telaşlandıklarını belirten Ali Öztunç, “Yıllardır uyarıyordu bilim insanları, çevre dernekleri ama Ak Parti'nin hiç umrunda değildi. Şimdi telaşlandılar, paniklediler. Şimdi biz de onlara günaydın diyoruz. Bu konu siyaset üstüdür. Marmara denizi, herkesin denizidir. Buranın mutlaka bir şekilde temiz olması gerekir. Çevresindeki balıkçılar, ekonomik krize girdiler. Bundan sonra bu kriz daha da artacak gibi görünüyor. Deniz kokacak, denize girelemeyecek. Bu konuda mücadelemizi veriyoruz. Vermeye devam edeceğiz” dedi.

"İKTİDARA GELİYORUZ"

Sözlerinin son bölümünde “Millet ittifakı olarak, inşallah iktidara geliyoruz” diyen Öztunç, daha sonra şunları söyledi:

“Yerel seçimlerde aldığımız başarıyı, inşallah genel seçimlerde alacağız. Erken seçim olursa, erken… Zamanında olursa zamanında… En geç 2023’de, biz bunlara hoşçakalın diyeceğiz. İnşallah Millet ittifakı olarak bunların Türkiye’ye verdiği zararları gidereceğiz. Çabamız, emeğimiz bunun için. Bunun için mücadele ediyoruz. Bu mücadele devam ederken, herkese görev düşüyor. Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır. Dün dünde kaldı cancağızım, artık yeni şeyler söylemek lazım diyor Mevlana… Öyle davranacağız. Yahu şu kongrede bu oldu, şu oldu klasik tartışmaları unutun. Bugün o gün değil. Bugün onun zamanı değil. Hep birlikte el ele vereceğiz, tek bir şey için çalışacağız. Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarı için çalışacağız.”