GÖKAY ŞİMŞEK

CHP Bozüyük İlçe Başkanlığı, Muğla’nın Milas ilçesinde, orman yangınlarından zarar gören ve geçimini hayvancılıkla sağlayan çiftçilere iki tır saman balyası ile destek oldu. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, “Türkiye’nin gerçekten siyasi açıdan yönetilemediğinin bir kez daha gözler önüne serildiği bu günlerde orman yangınlarına karşı iktidarın, ilgili bakanlığın ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ne kadar hazırlıksız olduğunu bir kez daha tespit etmiş bulunuyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Bilecik’te, CHP Bozüyük İlçe Başkanlığı, Muğla’nın orman yangınlarından etkilenen Milas köylülerine destek olmak amacıyla, 2 tır saman gönderdi. Tırların hareketinden önce konuşan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, şunları söyledi:

“Ülkemizin coğrafi yapısını dikkate aldığımızda, ekolojik denge unsurlarını dikkate aldığımızda son bir ayda ülkemizde özellikle Muğla ve Antalya’da yaşanan orman yangınları ile birlikte Batı Karadeniz’de, Doğu Karadeniz’de yaşanan sel felaketleri ile birlikte zor günlerden geçiyoruz.

Türkiye gerçekten siyasi açıdan yönetilemediğinin bir kez daha gözler önüne serildiği bu günlerde orman yangınlarına karşı iktidarın, ilgili bakanlığın ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ne kadar hazırlıksız olduğunu bir kez daha tespit etmiş bulunuyoruz. Özellikle orman yangınlarında bir helikopterin, bir uçağın bölgeye gidemeyişinin ve var olan helikopterlerin, uçakların çalıştırılmayışının tespitini yapmış bulunuyoruz. Türk halkı kendi özverisi ve yerel yönetimlerin birbiri ile dayanışması ile kısmen ilgili bakanlığın desteği ile orman yangıları söndürüldü. Bu yangınlarda ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Bölgede orman yangınında insanlarımız öldü, hayvanlarımız da öldü. İnsanlarımız yaralandı, hayvanlarımız da yaralandı. Belki yapılan destekler, ayni yardımlar, nakdi yardımlar amacına ulaştı. Ama Cumhuriyet Halk Partisi Bozüyük İlçe Başkanlığımızın yapmış olduğu istişareler sonucunda özellikle hayvancılıkla geçinen köylülerimiz, hayvancılıkla üretim yapan köylerdeki ağıllarımızdaki hayvanların başta saman, arpa ve yonca gibi ihtiyaçları olduğunu söylediklerinde ilçe başkanımız bir kampanya başlattı ve Muğla’mızın Milas ilçemizde hayvancılıkla uğraşan köylülerimize buradan bu yardımda bulunmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Geçtiğimiz haftalarda Doğu ve Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketinde kişisel olarak, parti olarak ve yerel yönetimler olarak her türlü desteği verdik ve vermeye devam edeceğiz. Bu bir insani görevdir. İnsani görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. O bölgede yaşayan tüm insanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi bir kez daha ifade ediyorum. Allah beterinden saklasın.

Oradaki insanlarımıza da her türlü desteğe, her türlü maddi manevi yardıma hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Özellikle bölgede tarımla uğraşan hemşerilerimizin; yani Antalya’da, Muğla’da ve diğer illerde yaşayan ve tarım ile uğraşan hemşerilerimize biz bölge olarak her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. Allah beterinden saklasın, diyorum.

Yaşanan felaketlere de çözüm bulmak için de iktidardan herhangi bir gayretin, bir katkının bir desteğin olmadığını ispatlamış bulunuyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte yapılacak ilk seçimde bu iktidardan, bu sistemden kurtulmanın onurunu, mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız diyorum.”

Milletvekili Yaşar Tüzün’ün açıklamaları sonrası saman balyası yüklü yardım Tırları Muğla’nın Milas ilçesine doğru uğurlandı.