Çiğli Rotary Kulübü'nün çabalarıyla Çiğli Belediyesi'ne bağışlanan 1 milyon TL değerindeki ambulans törenle teslim edildi. Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Utku Gümrükçü, belediyenin yılda 5 bine yakın hastayı sağlık kurumlarına taşıdığını belirterek, "Tam donanımlı ambulansımız Çiğli halkına hizmet edecek" dedi.

Çiğli Rotary Kulübü'nün uluslararası rotary kulüplerinin de katkılarıyla temin ettiği tam donanımlı ambulans İzmir Çiğli Belediyesi'ne bağışlandı. Çiğli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde düzenlenen teslim törenine Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Büyükşehir Belediyesi 2. Başkanvekili ve eski Kültür ve Turizm Bakanı Suat Çağlayan, Çiğli Rotary Kulübü Başkanı Osman Oğuz, diğer rotary kulüp başkanları, CHP il ve ilçe teşkilatı üyeleri ile yurttaşlar katıldı.

Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Utku Gümrükçü, belediye olarak yılda yaklaşık 5 bin kişiyi sağlık kurumlarına taşıdıklarını belirterek şunları söyledi:

"Çiğli Belediyesi ihtiyacı olan hastalara yıllardır taşıma hizmeti veriyor. Bize, 'Hastayım, doktorla randevum var, şu hastaneye gitmek istiyorum' diye başvuranı geri çevirmiyoruz. Onların sağlık kurumlarına ulaşımını sağlıyoruz. Bizim mevcut ambulansımızın emekliye ayrılma zamanı gelmişti. Bu ambulans tam zamanında yetişti. Piyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL. Rotary sayesinde bu ambulans artık Çiğli halkına hizmet edecek. Kore'den, Ankara'dan ve Çiğli'den bir gönüllülükle gerçekleşen bir bağış oldu. Rotary ailesine teşekkürü borç biliyorum. Ambulansın Çiğli halkına kazandırılması için özel çaba harcayan Prof. Dr. Ülgen Zeki Ok'a da teşekkür ediyorum."

Çiğli Rotary Kulübü Başkanı Osman Oğuz "Kulübümüz geçmişte de Çiğli'de meslek lisesi yaptırmıştı. O döneme denk gelmedim ama benim başkanlığımda böyle faydalı bir bağışın yapılması nedeniyle mutlu ve gururluyum" dedi. Konuşmaların ardından Osman Oğuz ambulansın anahtarını Başkan Gümrükçü'ye teslim etti.

Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyon Başkanı Ertan Soydan da ambulansın Çiğli'ye kazandırılmasında Kore'nin katkısına vurgu yaptı. Başkan Gümrükçü, Ertan Soydan ile Osman Oğuz'a desteklerinden dolayı plaket verdi.