Çiğli Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla 295 personel ve 69 hizmet aracıyla temizlik seferberliği başlattı.

İzmir'in Çiğli ilçesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla dikkat çeken bir temizlik çalışması yapıldı. CHP'li Başkan Utku Gümrükçü'nün göreve gelmesiyle birlikte her hafta pazartesi ve perşembe günleri farklı mahallelerde temizlik yapılan ilçede 295 personel ve 69 hizmet aracıyla seferberlik başlatıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiği çalışmalar ile birçok mahallede parklar, sokaklar, caddeler, kaldırımlar ve atıl durumdaki boş araziler dip bucak temizlendi. 6 ve 7 Haziran'da da sürecek çalışmalar sonunda tüm ilçenin temizlenmesi planlanıyor.

GÜMRÜKÇÜ: ÇİĞLİ'NİN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Gelecek nesillere yaşanabilir bir kent bırakmak için çevre temizliğine önem verdiklerini ifade eden Başkan Gümrükçü şunları söyledi:

"Çevre ve doğa dostu belediyecilik anlayışıyla kent temizliği konusunda bir bilinç oluşturmak için göreve geldiğimiz günden bugüne çalışmalarımızı titizlikle ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Belediyecilik yalnızca kentlerin bugününü değil, geleceğini de planlamaktır. Çiğli Belediyesi olarak biz de tüm hizmet ve projelerimizi bu sorumlulukla hayata geçiriyoruz. Son olarak, İzmir Büyükşehir Belediye'mizin destekleriyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde farkındalık yaratmak adına temizlik seferberliği başlattık. 3 gün boyunca tüm mahallelerimizi temizleyeceğiz. Başka ilçelerden veya şehirlerden kentimize gelen misafirlerin imreneceği, çocuklarımızın ise gelecekte sağlık ve huzurla yaşayacağı bir Çiğli'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e destekleri için Çiğlili vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum.”