Çiğli Belediyesi tarafından vatandaşların talep, şikayet ve önerilerini iletebilmelerini sağlamak amacıyla mahalle muhtarlıkları ile kentin merkezi noktalarına sandıklar kuruldu.

Başkan Utku Gümrükçü’nün öncülüğünde “Mahalle Bizim Karar Hepimizin” sloganıyla iki yıl sonra tekrar kurulan sandıklar, 18-19 Haziran günleri boyunca vatandaşların talep, şikayet ve önerilerini bekleyecek. 26 mahalle muhtarlığının yanı sıra Çiğli Belediyesi önü, Çiğli İzban aktarma merkezi ve kent meydanında kurulacak sandıklarda belediye personeli görevli olacak. Vatandaşlar, iki gün boyunca sandıklara giderek ikamet ettiği mahalle ve Çiğli’nin genel durumuyla ilgili talep ve önerilerini iletebilecek.

TAKİBİ VE GERİ BİLDİRİMİ YAPILACAK

18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek uygulamanın ardından sandığa giden vatandaşlara, taleplerinin alındığına dair SMS gönderilecek. Tüm talepler, CRM sistemine yüklenerek, ilgili müdürlükler tarafından takibi yapılacak. Belediyenin yıllık hizmet programlarında ve faaliyet raporlarında vatandaşların talep ve önerilerine öncelik verilecek.

“KENT BİZİM, KARAR HEPİMİZİN”

Çiğli’nin bugünü ve geleceğiyle ilgili kararları, kentin tüm paydaşlarıyla birlikte almaya devam edeceklerini belirten Başkan Gümrükçü, şunları söyledi:

“Göreve gelirken Çiğli’yi katılımcı belediyecilik prensibiyle yöneteceğimizin sözünü vermiştik. Bu doğrultuda, kentimiz ile ilgili kararları yaptık oldu anlayışıyla değil, ortak akılla alıyoruz. İki yıl aradan sonra 18 ve 19 Haziran tarihlerinde tüm muhtarlıklarımızın önünde ve kentimizin belirli noktalarında tekrar sandıklar kurduk. Uygulamamızla ilgili sosyal medya hesaplarımızdan ve billboardlardan duyurular yaptık. Çiğlili hemşehrilerime çağrım; sandıklara gidip değerli görüşlerini bizlerle paylaşsınlar. Katılım ne kadar yüksek olursa kentimizin geleceğini daha sağlam temeller üzerine inşa edebiliriz."