ALİ GÜRELİ

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi, 2020-2021 yılı mezunlarını üniversitedeki açık amfide düzenlenen törenle uğurladı. Mezuniyet töreninde, üniversite yönetiminin daha rahat oturması için ahşap zemin üzerine minder konulması dikkat çekti.

Mezuniyet törenine ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, İletişim Fakültesi Dekan Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, fakülte birincileri Mine Çeri, Uğur Can Büyüknisan ve Necati Öz, öğrenciler adına birer konuşma yaptı.

AHŞAP ZEMİN ÜZERİNE MİNDER

Pandemi koşulları nedeniyle sınırlı sayıda katılımın olduğu törenin yapıldığı açık amfinin oturma alanındaki ahşap zemin üzerine, üniversite yönetiminin daha rahat oturmalarını sağlamak için görevliler tarafından minderler konulması dikkatlerden kaçmadı. Tören alanına getirilen minder sayısı az olunca, davetlilerin tamamına yetmedi.

İLETİŞİMİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Rektör Meryem Tuncel, burada yaptığı konuşmada, özellikle salgın döneminde sanal platformlarda bir araya gelindiğini hatırlatarak, "İletişimin sunduğu yöntemlere daha çok ihtiyaç duyarak iletişimde kaldık. İnternet ağlarının sunduğu bu yeni alanda geleneksel yöntemleri geliştirmek ve iletişimi yönetmek, önemli bir ihtiyaç olarak karşımıza çıktı" dedi.

ÇÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin aldıkları ulusal ve uluslararası ödüllerle gururlandırdıklarını söyleyen Tuncel, “Mezun olduktan sonra da üretmeye devam edeceğinizden hiç şüphemiz yok ve sizlerden alacağımız haberler bizler için övünç kaynağı olacaktır. Mutlaka öğrenmeye devam edin, bu noktada üniversiteniz sizi her zaman desteklemeye devam edecektir. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

Dekan Nüket Elpeze Ergeç de fakülte olarak pandemi döneminde gerçekleştirdikleri çalışmaları ve öğrencilerinin elde ettikleri başarıları anlattı. Ergeç, öğrencilere şunları söyledi:

“Doğru haber alma hakkımızı sağlayacak, toplumun sorun ve değişimlerini anlatacak içerikler üretecek, ülkemizi bir adım daha ileriye götürebilecek bilimin ışığında vatanına ve milletine bağlı gençler olarak çalışmalarınızla iletişim dünyasına katılacaksınız. Sizlerin bilgi ve becerilerine bugün daha çok ihtiyaç duymaktayız. İnsan haklarına saygılı, ötekileştirmenin olmadığı, demokrasinin var olduğu bir toplum, iletişim, sinema ve medyanın çeşitli alanlarında sizlerin ürettikleriyle gerçekleşecektir.”

KEPLERİNİ FIRLATARAK MEZUN OLDULAR

Törende, dereceye giren öğrencilere üniversite yönetimi tarafından diploma ve plaketleri verildi. Mezun olan öğrenciler, sevincini keplerini havaya fırlatarak gösterdi.