Turgutlu Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama programı Fener Alayı ile başladı. Cumhuriyet coşkusu, Türkçe Rap müziğin efsane ismi Ceza’nın verdiği konserle zirve yaptı. Irlamaz Rekreasyon Alanı Amfitiyatro’da düzenlenen konsere yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Turgutlu’da Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu çeşitli etkinliklerle kutlandı. Turgutlu Belediyesi’nin düzenlediği programlarla on birlerce kişi meydanlarda buluştu. Kutlamalar, Orta Park Saat Kulesi önünden Fener Alayı ile başladı. Türk Bayrağı ve Atatürk Bayrağı başta olmak üzere balonlar, bando ve marşlar eşliğinde düzenlenen yürüyüş renkli anlara sahne oldu. Fener Alayı’nın sona ermesinin ardından Irlamaz Rekreasyon Alanı Amfitiyatro’da düzenlenen programlar ateş gösterisi ile devam etti. Gösteri sanatçıları tarafından düzenlenen ateş gösterisi alanı dolduran on binlerce Turgutlu halkının beğenisini topladı.

CEZA KONSERİ

Ateş Gösterisinin ardından sahneye çıkan Türkçe Rap müziğin en önemli temsilcisi Ceza, bir konsere imza attı. Irlamaz Rekreasyon Alanı Amfitiyatro’yu dolduran yaklaşık 20 bin kişi, Cumhuriyet Bayramı’nın sevincini doyasıya yaşadı. Ceza sevilen tüm şarkılarını sahnede Turgutlularla birlikte seslendirdi.

BAŞKAN AKIN’DAN CEZA’YA HEDİYE

Konser sırasında sahneye çıkan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Ege Orman Vakfı iş birliğiyle 10 adet fidan bağışı hediyesini Ceza’ya takdim etti. Ünlü rap sanatçısı Ceza ise “Belediyeler tarafından düzenlenen pek çok konsere çıktım. Bu zamana kadar aldığım en anlamlı hediye bu oldu” diyerek Akın’a teşekkür etti.

“BİRLİKTEYKEN ÇOK GÜZELİZ, CUMHURİYET İLE ÇOK GÜZELİZ TURGUTLU”

Tüm Turgutlu halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Akın, “Cumhuriyetin 99. yılında sizler bu alanları doldurdunuz. Onlar ne biliyorlar dilden, lügattan; onların düşünce sistemi olsaydı bizlere bu vatanı kanlarıyla sulayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere bıraktığı bu güzel emanete dil uzatmazlardı. Onlara hadlerini her ortamda bildireceğiz. Birlikteyken çok güzeliz, Cumhuriyet ile çok güzeliz Turgutlu” dedi.

Başkan Çetin Akın konuşmasında ayrıca SMA hastalığı ile mücadelesi devam eden Turgutlu’nun evladı İrem Nur bebeğin yardım kampanyasına destek olunma çağrısını da yineledi.

GECENİN FİNALİ DJ BARAN ZENGİN, MAS VE BASA İLE OLDU

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Ceza’nın ardından sahneye çıkan Turgutlulu genç rap müzisyenleri Mas ve Basa ile Eskişehir’de çalışmalarını sürdüren Turgutlulu müzisyen DJ Baran Zengin’in konseriyle sona erdi.